VŠECHNY ČLÁNKY

Náborová akce: Staň se MINERS! Buď MINERS!

V pátek 11.9. a v sobotu 12.9. pořádali kladenští Miners opět náborové dny. Je už tradicí, že se druhý zářijový víkend otevře všem Kladeňákům baseballové a softballové hřiště a zázemí klubu a děti spolu s rodiči mohou okusit baseballovou atmosféru.

Páteční dopoledne bylo tradičně věnováno programu pro školy. Letos byla tato akce velmi znesnadněna situací kolem celorepublikového koronavirového šílenství a školy obecně neměly zájem o žádné hromadné dětské akce. Proto Miners přizpůsobili program tak, aby maximálně odpovídal všem bezpečnostním doporučením.

"Jsme velmi rádi, že jsme se programu opět mohli zúčastnit a mile nás potěšilo, že Miners maximalizovali bezpečnostní opatření. svozy autobusem byly po jednotlivých třídách, k dispozici byla desinfekce a jednotlivá stanoviště v dostatečné vzdálenosti tak, aby děti byly maximálně separované a nedocházelo k míchání skupin, " sdělila jedna z pedagogických pracovnic.

Dopoledního programu se zúčastnilo více než 250 dětí, které si kromě baseballových zážitků odnesly drobné upomínkové dárky a pozvánku na první trénink.

V pátek odpoledne a v sobotu dopoledne byli hráči a organizátoři Miners mile překvapeni vysokou účastí dětí všech věkových katergorií.

"Primárně jsou naše nábory zaměřeny na kategorie U5 a U7, tedy děti od 4 do 7 let, nicméně nabíráme samozřejmě i děti z ostatních věkových kategorií. K naší radosti letos dorazilo mnoho kluků i holčiček, které již byly rozhodnuty začít hrát a přišly se zeptat na organizační detaily, časy tréninků, potřebné vybavení apod. Jsme moc rádi, že se baseball a softball v Kladně líbí a kladeňáci jej vnímají pozitivně, " sdělila hlavní trenérka U7 Kateřina Draxlerová.

Klub Miners oslavil v letošním roce 30 let od svého založení. Během té doby se pevně etabloval do českého baseballového prostoru a hráči se pravidelně účastní turnajů a soutěží v rámci celé ČR. Klub se také letos může pochlubit zcela novou budovou zázemí na hřišti v Rozdělově. Nová montovaná budova byla otevřena teprve letos v červnu díky podpoře města Kladna a Středočeského kraje a doslova voní novotou. Hráči zde mají k dispozici šatny, toalety, klubovou místnost i malou posilovnu.

Miners nabírají hráče a hráčky až do konce září a poté i během celého roku. Rozdělení do věkových kategorií a časy tréninků či kontakty na jednotlivé trenéry najdou zájemci na webu www.minerskladno.cz. Stačí přijít na jeden z tréninků ve sportovním oblečení a s chutí si zasportovat.