VŠECHNY ČLÁNKY

Mezidivizní turnaj žákyň

Mezidivizní turnaj žákyň – sobota 11.9.2021

V sobotu jsme se opět sešli na rozdělovském hřišti, kde jsme pořádali mezidivizní turnaj. Z tohoto turnaje 2 nejlepší celky postupují do turnaje o konečné pořadí v Lize žákyň (nejlépe 7. místo). Úkol byl tedy jasný. Všechno vyhrát, abychom si koncem září ještě zahráli.

Turnaje se zúčastnily týmy Joudrs Praha, Cats Brno, Žraloci Ledenice a my – Miners Kladno. V prvním zápase nás čekal pro nás známý soupeř z naší divize Joudrs Praha. Hned na začátku 1. směny jsme dostali 5 bodů, což nás trochu rozhodilo, ale v dohrávce téže směny jsme náskok soupeřů smazali také 5 doběhy. V dalších směnách se soupeř už tolik neprosadil, zato my dokázali v každé směně bodovat a skóre zápasu se zastavilo na 14:8 pro Miners.

V druhém zápase jsme nastoupili jako hosté proti Cats Brno. Naše nadhazovačky však dominovaly a soupeře jsme nepustili k žádné velké akci. Útok plnil všechny signály na jedničku, a tím byl zápas náš. Vyhráli jsme 12:2.

Poslední zápas dne byl zároveň malé finále, jelikož jak my, tak Žraloci, jsme měli po dvou výhrách, a tak tento zápas rozhodl o tom, kdo si z turnaje poveze domů 1. místo. Jako hosté jsme to hned v první směně rozjeli na pálce a soupeře pak k ničemu velkému nepustili.

V obraně jsme hráli jasné outy, v útoku pálili a kradli mety a zaslouženě zvítězili 15:1. Za 14 dní nás tedy čeká turnaj v Praze, kde chceme opět všechny porazit!


Za tým žákyň

Martina Barochová