VŠECHNY ČLÁNKY

Miners U11 berou 2. místo z MČR

Na letošní Mistrovství České republiky U11 jsme se kvalifikovali přímo z 1. místa v ČBP a na turnaj jsme jeli bojovat o vylepšení loňského umístění.

První hrací den jsme měli na programu dva zápasy základní skupiny proti Olympii Blansko a Sokolu Hluboká.

Oba dva zápasy probíhaly podle stejného scénáře. V obou jsme měli pomalejší start do zápasu, kdy jsme museli otáčet stav v důsledku chyb naší obrany.

Olympii jsme zdolali až v páté směně, kdy jsme zabrali na pálce a za stavu 1:7 udělali 10 bodů a dohrávce soupeři již nic nedovolili.

Sokol Hluboká vedl v druhé směně 5:0, ale nám se podařilo v každé další přidat body a ukončit zápas za stavu 7:5. díky ostatním výsledkům ve skupině jsme v tu chvíli věděli, že spolu s Třebíčí postoupíme do semifinále, což nás trochu ukolébalo a s Třebíčí jsme poslední zápas ve skupině prohráli 6:10.


V semifinále jsme narazili na Ježky Jihlava, kteří od začátku turnaje podávali výborný výkon. V první směně byl stav celkem vyrovnaný, kdy jsme na dva body soupeře odpověděli jedním naším a proto byla velmi důležitá druhá směna, ve které jsme dokázali dát 6 bodů a v každé další po jednom či dvou ještě přidávat. Zápas se hrál v úžasné atmosféře fandících rodičů, kteří nás nakonec dotlačili k výhře na rozdíl 14:2.

Byli jsme ve finále!!!

Finálový zápas začal nástupem hráčů a státní hymnou, což mu dodalo dobrou atmosféru. Bohužel se nám ale nepodařilo potvrdit předchozí výkony a po několika chybách v poli jsme prohrávali v první směně 5:0. Sice jsme dokázali přidat bod, ale Třebíč několika dlouhými odpaly přidali další 3 body a zápas tak pro nás skončil prohrou 8:1. I tak ale tým podal výborný výkon v celém turnaji a zaslouženě získal 2.místo na Mistrovství republiky U11 a zlepšil tak loňské “bramborové” umístění.


Velký dík patří všem hráčům i rodičům, kteří tři dny žili výkony svých dětí a udělali nám nádhernou atmosféru velkého turnaje, jak má být.