VŠECHNY ČLÁNKY

U13 získaly druhé místo na MČRU13B

O víkendu 17. - 18.9. vyrazil náš tým U 13 stejně jako v loňském roce na Mistrovství ČR "B" do Plzně a Spáleného Poříčí. Proč opět na "B" je jiný příběh.

Stejně jako v loňském roce nás čekalo deštivé a chladné počasí a soupeři, se kterými se běžně nepotkáváme. Prvním soupeřem byl pro nás tým Plzně. Věděli jsme, že chceme vyhrát, a tak na kopec stavíme Kubu Marečka a na catchera Matěje Štilipa. Začínáme velice dobře, ale bohužel po 17 nadhozech Kuby začíná silně pršet. Po skoro hodinové pauze způsobené deštěm a vysoušením hřiště už podle pravidel nemůžeme Kubu postavit na kopec a musíme ho stáhnout. Tak aspoň nám zbyde na další zápas, říkáme si. A na kopec jde Martin Herget.  Zápas v klidu dohráváme a výsledek 11 : 1 v náš prospěch hovoří za vše.

Po skončení zápasu nás čeká hned další soupeř a to Eagles Praha B. Na kopci sázíme na jistotu a to na Ámu Draxlerovou a na catcherovi na Berta Chalupu. A vyplatilo se, celkově 44 nadhozů z naší strany za zápas a výsledek 19:0 mluví jasně. Výborná dvojice nadhoz catcher, skvělá obrana a výborná pálka nepustila hráče z Eagles ale vůbec k ničemu.

Po pauze nás čekal poslední sobotní zápas a to s týmem Tempo Praha. Soupeř, se kterým se potkáváme často. Z našeho pohledu nejlepší zápas, i když ho prohráváme o bod a to 3 : 4. Celý zápas výborně odházel Honza Svoboda a i obrana hrála dobře. Dokonce i pálka byla výborná a v počtu odpálených míčů jsme soupeře předčili. Nesoustředěnost a zmatkování na metách nás stálo vítězství.

V neděli cestujeme na náš jediný zápas do Spáleného Poříčí, kde se potkáváme s Technikou Brno v přímém boji o druhé místo. Déšť a zima nejsou jednoduchý soupeř a nastupujeme na skoro neregulérním hřišti, i když pořadatelé dělají vše pro to, aby se zápas odehrál. Je jasné, že tento zápas bude o nadhozu a catcherovi. Na kopci začíná Kuba Mareček a catcher Matěj Štilip. Začínáme na pálce a to fantasticky a v první směně sázíme Brnu 12 bodů a je rozhodnuto, jsme druzí!!!!


Tímto bychom chtěli poděkovat všem hráčům  za výbornou hru a obětavost s jakou přistoupili k tomuto turnaji. Někteří s nedoléčeným zraněním, další s rýmou, ale všichni chtěli jet a hrát za Miners Kladno.

Dále chceme poděkovat Amě Draxlerové, pro kterou to byl poslední turnaj v baseballe a přechází na softball. Tímto ji přejeme spoustu sportovních úspěchů do dalších let.

Speciální dík dostává Lukáš Lev, který věkem patří do jedenáctek a přesto jel s námi a byl více než platným hráčem.


Díky všem

Trenéři týmu U 13