VŠECHNY ČLÁNKY

Miners na Zdi slávy kladenského sportu

Jistě jste už zaslechli o kladenské Zdi slávy, přesněji řečeno Zdi slávy kladenského sportu. Najdete ji podél cesty k Aquaparku Kladno na cyklo a inline trase do lesoparku k bývalému hotelu La Park. 

Když přemýšlíte o sportu v souvislosti s Kladnem, každého samozřejmě napadne hokej, pak hokej, dále hokej........a pak možná trochu fotbal, volejbal....Jaké překvapení, když při bližším prohlédnutí jednotlivých panelů Zdi slávy narazíme na mnoho další zajímavých osobností a jmen. A my v Miners jsme pyšní na to, že na zdi visíme také. Najdete nás sice až na posledním panelu a musíte chvíli hledat na fotografiích, zda někoho z nás poznáte :-), ale jsme tam. 

Ač sport poměrně mladý (co je to 30 let!) zapsali jsme se do novodobé historie sportu v našem městě poměrně výrazně a bylo a je o nás slyšet. Ačkoli jsme začínali na place zarostlém lopuchy a kopřivami tam, kde dnes stojí Kaufland, dokázali jsme se postupně ještě pod historickým názvem LASO Kladno probojovat k vlastnímu hřišti a dnes se chlubíme už dokonce dvěma.



Pamatujeme lepší i horší časy, kdy jsme horko těžko nabírali nové hráče a dokázali jsme hrát jen v rámci některých věkových kategorií, ale pamatujeme i dobu slávy, kdy naši odchovanci hráli o finále ČR a pravidelně reprezentovali. 

Novodobá historie přišla po roce 2010 s novým názvem Miners, novým hřištěm, rekonstrukcí zázemí a díky intenzivní spolupráci se zástupci města i Středočeským krajem můžeme nabídnout stále lepší zázemí i vybavení pro naše hráče. Máme jich stále víc, stejně jako trenérů a včetně obrovské fanouškovské základy. 


Miners rostou a až se bude Zeď slávy někdy v budoucnu aktualizovat, jsme rozhodnutí zabrat tam ještě mnohem více místa. 


A na závěr jedna zajímavost, když se pořádně podíváte na fotku mužů, poznáte stávající trenéry mládežnických kategorií ? Malá nápověda – jsou tam čtyři.


Martin Draxler