VŠECHNY ČLÁNKY

Miners U8 přivezli z Českého poháru 6. místo

O víkendu 5. a 6.9. se naše U8 zúčastnili Českého baseballového poháru v Praze na Kotlářce. 9 týmů (Jablonec nedorazil), 2 skupiny. Do naší skupiny byli nalosováni Eagles, Tempo a Sabat. Trochu škoda, že jsme neměli možnost si zahrát se soupeři z druhé skupiny, jako byli Trutnov, Hluboká nebo Pardubice, se kterými běžně nehrajeme.

Turnaj jsme začali vítězstvím nad Tempem 18:15. Už první zápas potvrdil to, s čím celou sezónu bojujeme: naše U8 jsou „dva odlišné týmy“. Na jedné straně tým v útoku s velmi slušnou pálkou, na druhé straně tým v obraně, kupící řadu chyb. To ostatně potvrdilo i skóre na konci zápasů ve skupině, kde jsme měli nejvíc doběhů, ale zároveň i nejvíc obdržených bodů. Zápas s Tempem předznamenal průběh celé naší cesty turnajem, kdy jsme po excelentní směně na pálce obvykle nedokázali soupeře udržet na distanc čistou hrou v poli. A tak se zápasy přelívaly nahoru dolů, aniž bychom si aspoň občas užívali pohodlného vedení.

Druhý zápas s Eagles se nám nepovedl. Výsledek 3:14 ukazuje, že tentokrát nás ani pálka nepodržela. Eagles hráli výborně a vlastně nám nic nedovolili.

Chuť jsme si napravili ve třetím zápase se Sabatem a vítězstvím 17:12. Tento zápas jsme odvedli nejlepší výkon v obraně, naše hra se zvedla a s nadějí jsme se těšili na postup do semifinále. Bohužel jen do chvíle, kdy skončil zápas Eagles s Tempem, ve kterém překvapivé vítězství Tempa vytvořilo „kolečko“ mezi námi, Eagles a Tempem. Nepříznivé skóre v zápase s Eagles nás tudíž odsunulo až na 3. místo ve skupině a do bojů o 5. až 9. místo.

Ty jsme začali vítězstvím v nervózním zápase s Kotlářkou 16:15. Opět poměrně dobrá (ale ne nejlepší) pálka, ale chyby v obraně a infarktové situace.

V posledním zápase o 5. místo nás opět čekal Sabat. Bohužel jsme nezopakovali náš nejlepší výkon na turnaji ze sobotního zápasu a po nevyrovnané hře a řadě chyb v obraně jsme prohráli 12:15.

Turnaj byl jako na houpačce. Naše nejistá hra vůbec nepřipomínala tým, který na jaře vyhrál First cup v Roudnici. Na jednu stranu je fajn, že jsme dokázali 3x vyhrát nad tradičními pražskými soupeři a také 6. místo je zlepšení oproti loňskému 8. místu na poháru v Trutnově. Na druhou stranu nás mrzí množství chyb v obraně. Pomýšleli jsme na boje o medaile, ale nakonec je 6. místo spravedlivé.

Petr Vinš
Head coach

Konečné pořadí:

  1. Tempo Praha
  2. Sokol Hluboká
  3. Eagles Praha
  4. Rytíři Trutnov
  5. SaBaT Praha
  6. Miners Kladno
  7. Waynes Pardubice
  8. Piranhas Beroun
  9. Kotlářka Praha