VŠECHNY ČLÁNKY

STOPA MINERS V PORTORIKU

Baseballový národní tým U18 se připravuje na Mistrovství Evropy, které se odehraje letos v červenci v Regensburgu. Výběr hráčů vyjel do Portorika na turnaj DIBAT U18. Ze základní skupiny vyšel se skórem 2 výhry (Mexiko, Japonsko), 1 porážka (Portoriko), poté podlehl v semifinále americké akademii a v zápase o třetí místo porazil Kanadu 8:1. Součástí týmu byl i hráč Miners - Ondřej Vostatek. Ten na kopci podal skvělé výkony, poslední zápas tzv. zavřel.   


Jaké bylo nastoupit na kopec takto za velkou louží? Byl jsi nervózní? 

Samozřejmě, že to bylo více stresující než tady doma, ale je důležité věřit tomu, co vím, že dokážu. Myslím si, že do přípravy jsem dal maximum a taky to bylo vidět i na nadhazovacím kopci. Nervózní jsem při nadhazování vždy, ale stačí si věřit a když to jde v bullpenu, tak to jde samo. 


Nervozita na tobě nebyla vůbec znát, jak ses na zápasy připravoval? 

Na zápasy jsem se připravoval podobně jako u nás v Čechách, protože je to pořád “jenom nadhazování”, které dělám velkou část svého života.  


Byl tým našlápnutý na to urvat medaili nebo to "prostě vyšlo"? 

Náš tým byl skvělý, a na to, že je to začátek sezóny, jsme podávali konzistentní výkony. Jediná dvě zaváhání byla proti oběma finalistům, kdy byly týmy jednoznačně lepší. Nicméně bronzová medaile na krku nám zaslouženě patří. 


Jaké další akce tě čekají? 

Hlavní akcí této sezóny je Mistrovství Evropy a do té doby náš tým čekají různá soustředění a jeden turnaj. 


 Ondrovi děkujeme za reprezentaci a držíme palce, aby se dokázal probojovat do užšího výběru! 


Michaela Čurillová