VŠECHNY ČLÁNKY

Baseballové naděje Miners U7 otevřely svou sezonu skvěle.

Slunečný sobotní den přivítal na baseballovém hřišti v Rozdělově týmy z Berouna, Velkého Oseka, a Hluboké nad Vltavou. Domácí Miners sehrály celkem 4 zápasy. 

"Byly jsme zvědavé, jak děti zvládly zimní přípravu. Mezi kategorii U5 a U7 jsou již značné rozdíly v nárocích, které mají zvládat. V U5 je baseball stále především hraní a legrace. V U7 už musíme po dětech chtít také větší disciplínu, soustředění, sledování hry a koncentraci na rozdílné baseballové situace. Kromě toho by měly mít již zautomatizované odpalování chytání a házení, znát základní baseballové názvosloví a nakonec zvládnout stres spojený s individuálním výkonem, "  shrnuje očekávání od sobotního zápasového maratonu trenérka Petra Emingerová. 

Vzhledem k tomu, že kladenské sedmičky všechny své zápasy vyhrály, mohly být trenérky spokojené. V U7 nyní hraje 23 dětí, tým je složen z ročníků 2018 a 2017. "První zápas jsme zahájili s týmem starší sedmiček. Chtěli jsme, aby měly možnost se rozehrát. V dalších třech zápasech jsme nominovali ještě dalších 6 dětí ročníku 2018 a tady jsme chtěly vidět, jak zvládnou své první sedmičkové vystoupení. A zvládli to náramně. " pochválila své svěřence hlavní trenérka, Radka Jakubová. "Máme z letošního týmu moc dobrý pocit. Děti zkrátka fungují, je vidět, že je baví sportovat a hýbat se. Máme také skvělý tým rodičů, bez jejichž podpory by to nešlo." 


V sezoně čeká tým sedmiček ještě dalších 6 zápasů jak na domácím hřišti, tak na hřištích soupeřů. Utkají se s Piranhas z Berouna a pražskými týmy Tempa, Eagles a Sabatu. "Naše ambice nejsou jen o vítězství. Chceme především aby děti v baseballu opět poskočily o level výš, naučily se baseballově přemýšlet. A samozřejmě aby je hra bavila a zápasy si  užívaly," shrnuje snahu trenérek asistentka Natálie Stádníková.  

Takže milé Miners sedmičky, jen tak dál a mnoho štěstí do dalších zápasů.