VŠECHNY ČLÁNKY

Český baseballový pohár U11 – bramborová medaile pro Miners

O uplynulém víkendu se 9 celků z Čech sjelo do krásného areálu v Hluboké nad Vltavou, aby změřilo síly o dvě přímá postupová místa na podzimní Mistrovství ČR U11 v baseballu.


Týmy byly rozděleny do dvou skupin takto:

„A“: Eagles Praha, Miners Kladno, SaBat Praha, SaB Orli Choceň, Praotci Roudnice

„B“: Sokol Hluboká, Rytíři Trutnov, Tempo Praha, Kotlářka Praha


Pátek

Prvním cílem bylo zajistit si postup ze skupiny do semifinále. Vykročili jsme tomu naproti pěkným zápasem proti Orlům, kdy se např. Fíla Posselt blýskl dalekým a tvrdým odpalem, ze kterého doběhl až domů. První vítězství 4:2. V druhém zápase jsme celkem jednoznačně přehráli Praotce z Roudnice 0:12.


Sobota

V sobotu nás čekal klíčový duel se SaBaTem, prohra by nás posouvala do bojů o 5.-9. místo, výhra naopak  rovnou semifinále… Byly to nervy do posledního nadhozu, bylo tam štěstíčko, ale urvali jsme to a zamířili do nejlepší čtyřky - Miners – SaBaT 8:6. Vítěznou sérii ve skupině nám přetrhli až Eagles Praha, kteří nám jasně ukázali, že si jdou za vítězstvím v celém turnaji. Porážka 14:0 nás posunula na druhé místo ve skupině a určila nám soka do semifinále, vítěze skupiny „B“ – Sokoly z Hluboké.


Neděle

Hluboká, náš oblíbený soupeř. Vždy jsou k vidění pěkná utkání, a bohužel vždy se na konci raduje Sokol… A bylo tomu tak i tentokrát. Výborně házející hlubocký Šimon Randl nás vůbec k ničemu nepouštěl, pokud už se na pálce zadařilo, výborná obrana soupeře vše zastavila. Výhra Hluboké 10:0 jasně ukazuje, kdo byl na hřišti pánem.

Prohra nás tedy posunula do boje o 3. místo, kam po souboji s Eagles spadli i Rytíři z Trutnova…

Vypjatý zápas, kdy jsme celou dobu tahali za kratší konec. Závěrečný tlak Minersáků však potřebný počet bodů nepřinesl, utkání tak končí naší prohrou 4:7.

Jsme čtvrtí. S uznáním musíme říci, že zaslouženě. Naše bezzubá pálka, která nás provázela celým turnajem, to jen potvrzuje. Potenciál máme, ale je to v hlavách a na tom musíme zapracovat. Absence dvou klíčových hráčů byla rovněž znát, jak v poli, tak na nadhozu... 

Případný postup na MČR si tak Minersáci U11 budou muset vybojovat na podzimní kvalifikaci.


Co musíme za celý turnaj pochválit byl výkon nadhazovačů. Solidní kontrola - hodně strajků, málo met zdarma. Zde vidíme velký příslib do budoucna. Pochvala letí i catcherům, Vítkovi a Fílovi, kteří se zlepšují každým zápasem a turnaj odmakali. 


Byl to další velmi povedený prodloužený víkend na Hluboké. Kromě baseballu jsme se užili Mavericka v letním kině (Top Gun 😊), užili jsme si bazénu na hotelu. Děkujeme Sokolu Hluboká – pořadatelskému klubu, všem organizátorům, rozhodčím. Děkujeme počasí… Ale hlavně! Děkujeme všem hráčům za jejich výkony a rodičům za podporu nejen při fandění. Poděkování patří také zástupcům Miners „v černém“ – rozhodčím – a to Adamovi Jakubovovi a Vojtovi Šuranyimu za výborné výkony při rozhodování utkání.


Tým ve složení: Patrik „Páťa“ Bernard, Dominik “Djokovič“ Dojčinovič, Míra Englich, Kuba „Karboš“ Karban, Ríša Kopecký, Tomáš Kulhánek, Filip „Fíla“ Posselt, Honza „Rákoska“ Rákosník, Víťa „Bzouček“ Souček, Vojta „Syky“ Sýkora – toho času o berlích, Dan „Šury“ Šuranyi, Šimon „Šíma“ Tománek.

Trenérský tým ve složení:  Petr Tománek (HC), Martin „Márty“ Posselt, Tomáš „Syky“ Sýkora, Martin „Šury“ Šuranyi


Petr Tománek (HC)

#myJsmeMiners #rubejUhlí #MinersPower


Konečné pořadí ČBP U11:

1 Sokol Hluboká

2 Eagles Praha

3 Rytíři Trutnov

4 Miners Kladno

5 Tempo Praha

6 SaBaT Praha

7 SaB Orli Choceň

8 Kotlářka Praha

9 Praotci Roudnice