VŠECHNY ČLÁNKY

Kiwi League U11 2022/23 má svého vítěze

V neděli 26.2. se uskutečnil čtvrtý a zároveň poslední turnaj Kiwi League U11 2022/2023.

Kromě lítého zápolení na hřišti plnily děti, jako již tradičně, i dovednostní výzvy. A stejně jako je bezesporu vidět velký posun k lepšímu na samotném hřišti, je jasně zřetelné i zlepšení v dovednostech jako skok do dálky z místa (valná většina dětí přeskočí sama sebe), přesah a skok přes švihadlo na čas (nejlepší výkon byl výrazně přes 100 skoků za minutu). 

Hlavní je ale samozřejmě samotná hra. Zde o naprosto úžasném posunu vpřed hovoří již samotné výsledky. Zatímco v prvních dvou turnajích nebyly výjimečné výsledky jako 16:12 a ve vymezeném čase se sotva stihly odehrát tři/čtyři směny, v neděli se několik zápasů hrálo na všech šest směn s konečnými výsledky 2:1, 4:5 nebo 3:7. Zatímco na počátku nebyli někteří hráči s to chytit a hodit míč, zaznamenali jsme nyní mnoho herních situací, za které by se nemuseli stydět hráči o kategorii nebo dvě výše. Nebyla nouze o double outy nebo outy dotykem při krádežích. Často jsme litovali rozhodčí , kteří měli velmi nelehký úkol rozhodnout, zda písknout out nebo safe. Samozřejmě ne vždy byly výroky 100%, ale i to ke hře patří a hráči se učí, že život není vždy spravedlivý.


Za snahu na hřišti i mimo něj čekaly na děti na závěr odměny ve formě baseballových kartiček, žvýkaček a „hopíků“. A nesměly chybět ani medaile a ….. Jako velké překvapení čekal na vítězné družstvo zbrusu nový putovní pohár, za nějž patří velké díky trenérovi Michalu Barešovi. Na pohár bude pro letošní rok nesmazatelně zapsán tým Pirates. Druzí byli Rockies, třetí Twins a čtvrtí Athletics. Uvidíme, který tým bude připsán na pohár příští rok. 


Do konce zimní přípravy zbývá už jen Extra Kiwi turnaj 18.3., kam jsou zváni i hráči dalších týmů a poslední kolo Junior Kiwi League 19.3. Pak už se hráči  a hráčky začnou těšit na nadcházející baseballovou a softballovou sezonu a pták Kiwi, který je logem Miners interní ligy může až do listopadu odpočívat.  


Soňa Katonová