VŠECHNY ČLÁNKY

Miners U8 jsou šampióni Teeballové ligy 2024

Kladenské Osmičky mají za sebou skvělou tečku za letošní sezónou. Dvoudenní finálový turnaj Teeballové ligy na domácích hřištích byl oslavou dětského baseballu a v režii domácích borců.


Do turnaje jdeme jako jeden z favoritů a náš cíl (o kterém ale děti nevědí) je finále.

Sobotní program turnaje zvládáme bez ztráty kytičky. Piranhas Beroun – Miners 2:18, Miners – Chomutov 15:4 a Roudnice – Miners 1:23.

Nedělní ráno už není tak veselé. Narážíme na předpokládané největší konkurenty v turnaji, pražské Eagles. Naši se do zápasu bohužel budí o několik minut později, než by se slušelo. To už na skóre svítí pětka, kterou nám během našeho „spánku“ Eagles nasázejí. Nezbývá, než se pustit do tvrdé práce a dotáhnout. Jenže proti vítězům červnového First cupu se dotahuje obtížně. Eagles nás k ničemu nepouštějí, a tak odcházíme s první porážkou 1:6. Ale ne s hlavou dole. Cesta k vítězství musí být občas lemována i porážkami, abychom si úspěchů víc vážili.

A tak, jestli chceme do finále, nezbývá než znovu zabodovat proti Roudnici. To už nastupuje dokonale vzbuzený a vítězně naladěný tým a Roudnici nedává šanci. 21:3.


Jsme ve vytouženém finále a úkol zní jasně: vrátit Eagles nejen předchozí porážku, ale také porážku ve First cupu, která nás v červnu zastavila ve čtvrtfinále.

Ladíme děti: Chcete zlato? Jóóó! Tak se o něj běžte porvat!

Zní Dole v dole a z plné tribuny duní bubny a hlasivky rodičů, sourozenců, prarodičů i všech Miners, kteří jdou zrovna okolo. Fandí nám i Hroši z Havlbrodu. Začínáme na pálce. Atmosféra je hustá, tohle děti ještě nezažily a na některé to padne. Odpal se nepovede, jak by bylo potřeba anebo naopak povede, jako ten Anežky do zadního pole. Ale tleskáme levému polaři Eagles za skvělý luft. Ale i přes tento zákrok nám první pálka vyjde. Dáváme 4 body a to je dobrý začátek. A obrana drží. Vnitřní pole hraje takřka bez chyby. Max s Míšou si to od spojky dávají úplně kouzelně, velký zápas hraje Áďa na dvojce i Emma na nadhozu. Zadní pole sbírá míče a rychle je posílá dovnitř. A Libor na trojce zatím čeká, protože jeho hvězdná chvíle teprve přijde. Ale to ještě teď netušíme. Eagles říznou pár dobrých odpalů k plotu, ale vezou z toho jen jeden bod. My přidáváme další bod. Stav 6:1 drží do páté směny. Eagles se do toho opřou a my poprvé v zápase chybujeme. 6:2, 6:3, 6:4. Jeden out. Michal dává time a jde děti uklidnit. 6:5. Dva outy. Odpal a ze dvojky běží běžec Eagles rovnou domů pro šestý bod. Dáváme time a reklamujeme, že ze třetí mety vyběhl už po hodu na nadhoz. Rozhodčí po poradě vše vrací zpět. Stav zůstává 6:5, běžec na třetí metě, dva outy. V tuto chvíli netušíme, že reklamace bylo klíčové rozhodnutí. Zahráváme třetí out a stav zůstává 6:5. Jdeme do poslední směny s cílem ještě urvat nějaký ten bod do dohrávky. Na pálce je Max a to by mohlo vyjít. Tentokrát ale jeho odpal míří rovnou do rukavice spojky. A podobně dopadnou další pálkaři. Dohrávka zápasu a jdeme ubránit těsné vedení. Odpal na Emmu. Emma sbírá a skvěle zahraje out na první metě. Druhý out obstarají Áďa s Míšou. Už jenom jeden a je to doma! Odpal jde na Libora ke třetí metě. Ten sbírá a po diagonále hodí laserově přesnou pecku na jedničku. Out a my máme zlato! A pak už jenom řev, bubny, We are the champions, děkovačka rodičům a divákům, medaile na krk a poprvé v kariéře si borci mohou sáhnout na pohár na velkém turnaji. Už je jenom jejich. Miners U8 jsou šampióni Teeballové ligy 2024!


Petr Vinš, headcoach


A moje osobní poděkování Martině Barochové, že za mě na turnaji zaskočila. Medaile je i její zásluha.