VŠECHNY ČLÁNKY

Miners U7 ovládli Trojan Winter Games

V neděli 5.3. jsme vyrazili s našimi U7 do Prahy na zimní turnaj Trojan Winter Games. Šlo o jednu z posledních možností zahrát si se soupeři, s nimiž se budeme setkávat v letošní sezoně. Turnaje se zúčastnily týmy Sabatu a Tempa Praha, dále Eagles, kteří postavili dva týmy a ještě Baryba Velký Osek. 

"Na turnaj jsme přivezli 14 dětí. Chtěli jsme, aby si všechny děti zahrály a hrály tedy dvě party dětí střídavě tak, aby si každý zahrál 2 minimálně zápasy. Byli jsme velmi zvědaví, jak děti zvládly zimní přípravu ve srovnání s konkurencí jiných týmů. Soustředili jsme se hlavně na pálku, která je v této kategorii zásadní. Jak říkáme dětem - kdo neodpálí, nemůže udělat bod. A byli jsme příjemně překvapeni", popisuje dojmy z turnaje trenérka Radka Jakubová. 

Ve skupině si Miners velmi hravě poradili s týmem Eagles White (10:2) a Tempo Praha (5:1). Skupinou doslova proletěli a zamířili do semifinále, kde se setkali s týmem Sabatu Praha. Zde se již dal očekávat zajímavější zápas, ale nakonec po trochu rozpačitém začátku s rychlými outy jsme nedovolili soupeři udělat více bodů a udrželi vedení 3:2. 

Finále s Eagles Green bylo dle očekávání nejtěžším zápasem. Týmy byly výkonnostně vyrovnané, ale Minersáci zařadili vyšší rychlostní stupeň a nakonec hladce zvítězili 7:2. 

"Ve finále jsme zvažovali, zda postavit top 8 - tedy výběr nejlepších hráčů. Nakonec jsme ale vše riskli a nechali hrát tým, který byl na řadě. I tak jsme dokázali zvítězit. Jsme moc rádi, že děti zvládly první střet s budoucí konkurencí takto skvěle. Navíc si všechny vezou domů medaili a máme pohár do sbírky, " chválí své svěřence trenérka, když se s nimi fotí i s trofejí. 

U7 čeká ještě jeden turnaj Kiwi League - interní Miners ligy a poté hurá do jarní části baseballové sezony. 


Autorka Radka Jakubová