VŠECHNY ČLÁNKY

Kladenská baseballová mládež si vybojovala účast na největším dětském mezinárodním turnaji v Evropě

O uplynulém víkendu se v baseballovém areálu kladenských Miners konal kvalifikační turnaj Stříbrný SuperCup. Osm týmů rozdělených do dvou skupin bojovalo o čtyři postupová místa na jeden z největších mezinárodních turnajů v Evropě pro kategorii dětí do deseti let, na Zlatý SuperCup. Ten se bude začátkem června konat již po třinácté, z toho potřetí v jednom z nejkrásnějších sportovních areálů u nás, v Hluboké nad Vltavou.

Skupina „A“ hostila pražské Eagles U10, Eagles U9, SaBat a Kotlářku. Domácí byli nalosováni do skupiny „B“, kde se utkali s pražským Tempem, Praotci z Roudnice a s Piranhas z Berouna.


Sobotní dramatické zápasy shrnul Petr Tománek, headcoach Miners U10: „V sobotním úvodním utkání proti Tempu jsme dobrou pálkou a solidní obranou vyhráli 3:10. Druhé utkání proti Praotcům bylo o poznání dramatičtější a Miners tahali po celý zápas za kratší konec. Posledním útokem na pálce se ale podařilo vývoj utkání zvrátit v náš prospěch. 7:4. Druhé vítězství a čekal nás nevyzpytatelný Beroun. Byl to krásný zápas plný pěkných baseballových momentů, na obou stranách zahraná double-play (vyautování dvou běžců za sebou v jedné rozehře). Pár chybiček v poli a bezzubost na pálce nás ale stála body a na konci zápasu se tak radovaly Piraně z Berouna 8:6.“

S celkovým skóre dvě výhry, jedna prohra však Miners obsadili první místo ve skupině „B“. Do nedělního semifinále tak nastoupili proti druhému týmu ze skupiny „A“, proti Kotlářce Praha.


Neděle

Do Kotlářky se Miners doslova zakousli hned od začátku. Pěkný rychlý zápas s konečným skóre 6:2 a finále je za dveřmi.

Finálový zápas proti silným Eagles byl opravdovým vyvrcholením turnaje. Na pálce se zpočátku Miners dařilo a přišly první body. Navíc velmi jistá hra v obraně držela soupeře stále v závěsu. Krásný zápas opět plný pěkných baseballových zákroků, tvrdých odpalů Eagles a účinných zákroků Miners.


Nakonec Eagles Praha – Miners Kladno zaslouženě 7:10. 

Součástí kvalifikačního turnaje Stříbrný Superpohár a hlavního turnaje Zlatý SuperCup jsou také dovednostní disciplíny, tzv. Masters. Ve čtyřech baseballových činnostech (hod do dálky, odpal do dálky, oběh všech met a souhra vnitřního pole) soutěží všichni hráči v týmu. Jednotlivé výsledky se bodují, sečtou a porovnají s ostatními týmy. Pořadí Masters se pak sčítá s pořadím v baseballovém turnaji a výsledkem je celkové pořadí týmů.

Miners se bohužel nepodařily dovednostní soutěže Masters podle představ a skončili tak na předposledním sedmém místě. Napětí sílilo… bude stačit vítězství v turnaji k postupu na Zlatý SuperCup?


Po sečtení výsledků z baseballového turnaje a Masters obsadily Miners U10 konečné třetí místo, které jim zajistilo postup. Zlatý SuperCup na Hluboké nad Vltavou se může připravit na kladenské baseballové naděje. Určitě zabojují ze všech svých sil. .


Petr Tománek (headcoach)

#myjsmeminers