VŠECHNY ČLÁNKY

U10: SuperCup 2024

Jako když pejsek s kočičkou pekli dort. Tak vznikl tým hráčů U10, který se úžasně probojoval ze Stříbrného Superpoháru (https://www.minerskladno.cz/Articles/Article?id=2947e41b-ec45-4c1f-95b5-e994f1807042) a tím pádem se mohl účastnit 13. ročníku největšího mezinárodního turnaje v coachpitchi v Evropě. Ten se konal již potřetí v krásném areálu v Hluboké nad Vltavou.

6 Miners holek (soft), 4 kluci U10 a 2 kluci U9 (base) bojovali od pátku do neděle o příčky nejvyšší.

Soupeřem nám ve skupině „D“ byli Future Stars (německá baseballová akademie), výběr Litvy, výběr Polska, Blesk Jablonec a Olympia Blansko.


Pátek

V pátek a sobotu probíhaly po celém areálu zápasy ve skupinách. Začínáme s Bleskem. Vyrovnaný zápas, ale zbytečnými chybami prohráváme 4:8. V druhém zápase proti Polsku celou dobu taháme za delší konec, ale i zde si v dohrávce zápasu zbytečnými chybami v obraně necháme utéct výsledek a prohráváme o bod 8:7. Hořkost porážky navíc zvýrazňuje pachuť evidentního polského zdržování, které ke konci utkání ukrajuje z nastaveného časového limitu...


Jdeme na MASTERS. Dovednostní soutěže, které doprovázejí coachpitchový turnaj. Hod do dálky, běh po metách, odpal ze stativu, souhra týmu. Před třemi týdny při kvalifikaci nám to moc nevyšlo, proto jsme byli plní očekávání, jak se nám zadaří na hlavním turnaji. A výsledek? Rozhodně zlepšení, a to ve všech disciplínách. Po sečtení všech výsledků obsazujeme v Masters 18. místo.

Jednotlivé výsledky můžete najít zde: https://supercup.baseball.cz/cz/supercup/masters/


Poslední páteční utkání proti Olympii Blansko bylo celkem jednoznačné. Náš bezzubý útok tlak nevytvořil a utkání tak prohráváme 3:14.


Sobota

Začínáme proti Litvě. Solidní obrana a v úvodu utkání dobrá pálka, nám konečně zajišťuje první vítezství ve skupině 3:10. To jsme potřebovali. Teď už jen potrápit výběr Německa (Future Stars), který několikrát SuperCup v minulosti (a nakonec i letos) ovládnul. Dětem o jeho síle neříkáme, jsou tak v pohodě… Když to shrneme, byl to z naší strany celkem pohledný baseball. Dvě směny držíme Němce na nule. Jejich odpaly po zemi nám nedělají problémy, pole s jistotou zahrává jeden out za druhým. Naše pálka je však také na nule. Future Stars tak tréninkovým tempem rovněž zahrávají out za outem. Soupeřova útočná baterie se probouzí a daleké odpaly jim přináší body. Konečný výsledek 12:0 pro Stars vypadá hrozně, ale v konečném zúčtování jsme tým, kterým nasázeli ve skupině nejméně bodů…

Páté místo ve skupině nás posouvá do bojů všech pátých týmů z ostatních skupin. Rozpis nám přisoudil naše pražské rivaly z Tempa. Dobrá pálka z úvodu utkání a skvělá práce v obraně nám zajišťuje, že sobotu ukončujeme výhrou 8:2 a v neděli se tak můžeme těšit na Orly z Chocně.


All Star Game

Loni poprvé, letos podruhé, se konala sobotní noční All Star Game pod umělým osvětlením. Výběr hráčů českých týmů, pod vedením Pavla Chadima, svedl boj proti výběru hráčů z cizích zemí. Za Miners byl námi nominován Patrik Bernard. K vidění byly na obou stranách krásné zákroky, dlouhé odpaly. Výběr Česka, stejně jako loni, vyhrál. Celá ASG byla zakončena nádherným ohňostrojem.


Neděle

Deštivá neděle. Miners na jedné straně, Orli Choceň na druhé. Počasím snad skoro neregulární bitva, kdy celý zápas vedeme, a soupeř v dohrávce 6. směny srovnává na 3:3. V nastavených směnách se body přelévají sem a tam, nerozhodný výsledek tak žene utkání do tie-breaku. Zde jsou šťastnější Chocenští, kteří po cca hodině a půl v 10. směně vyhrávají o bod 6:7. Výsledek nás tak posouvá na konečné 18. místo v coachpitchové části turnaje.


V součtu s Masters tak nakonec obsazujeme 17. místo na turnaji.


Bylo to krásné, bylo to náročné, dalo nám to všem spoustu zkušeností… Fajn prodloužený víkend, s fajn dětmi, fajn lidmi na fajn místě…

Za trenéry musíme poděkovat všem dětem za vzornou reprezentaci klubu a pěkné výsledky. Všem rodičům za podporu, kterou týmu poskytovali a za atmosféru, kterou vytvářeli na hřišti. Doufáme, že si to všichni užili.

Velké poděkování patří organizátorům - Sokolu Hluboká, IBD a ČBA, za skvělý turnaj. Nesmíme zapomenout na rozhodčí, zapisovatele a dobrovolníky a všechny ostatní, kteří se starali o chod turnaje. Děkujeme soupeřům, děkujeme divákům, děkujeme penzionu Selský štít, jak se o nás postarali. A na koho jsme zapomněli, tomu také děkujeme.


Složení týmu:

Annička Petronijevič, Anežka Formánková, Sofča Pittnerová, Nicol Barešová, Táňa Kučerová, Inna Barochová, Mety Wyderka, Páťa Bernard, Tomáš Kulhánek, Dominik Dvořák, Ríša Kopecký, Jindra Valoušek

Trenérský tým: Petr Tománek (HC), Martina Barochová, Martin Posselt


Ani další Minersáci se na letošním SuperCupu neztratili a byli skvělými reprezentanty klubu - Anička Svobodová (zapisovatelka), Martin Herget (rozhodčí)


Petr Tománek

#myJsmeMiners #MinersFamily #MinersPower


Pořadí SuperCup 2024

CelkověTurnajMasters
1.Future Stars1.Future Stars1.Future Stars
2.Cardion Hroši Brno2.Cardion Hroši Brno2.Cardion Hroši Brno
3.Sokol Hluboká3.Technika Brno3.Catalonia
4.Catalonia4.Sokol Hluboká4.Sokol Hluboká
5.Draci Brno5.Draci Brno5.Blesk Jablonec
6.Slovakia6.Olympia Blansko6.Rising Stars
7.Blesk Jablonec7.Eagles Praha7.Třebíč Nuclears
8.Olympia Blansko8.Slovakia8.Slovakia
9.Třebíč Nuclears9.Catalonia9.Draci Brno
10.Eagles Praha10.Třebíč Nuclears10.Hurricanes
11.Rising Stars11.Blesk Jablonec11.Olympia Blansko
12.Technika Brno12.Hippos Brno12.Eagles Praha
13.Hurricanes13.Poland13.SaB Orli Choceň
14.Hippos Brno14.Rising Stars14.Poland
15.Poland15.Hurricanes15.Hippos Brno
16.SaB Orli Choceň16.Praotci Roudnice16.Tempo Praha
17.Miners Kladno17.SaB Orli Choceň17.Arrows Ostrava
18.Tempo Praha18.Miners Kladno18.Miners Kladno
19.Praotci Roudnice19.Hungary19.Technika Brno
20.Arrows Ostrava20.Tempo Praha20.Kotlářka Praha
21.Hungary21.Vienna Wanderers21.Hungary
22.Vienna Wanderers22.Arrows Ostrava22.Vienna Wanderers
23.Kotlářka Praha23.Kotlářka Praha23.Praotci Roudnice
24.Lithuania24.Lithuania24.Lithuania