VŠECHNY ČLÁNKY

Miners U10 na Supercupu aneb 20 vteřin s Maďarskem

Supercup U10 je jedna z největších baseballových akcí roku. Po loňských nevalných výkonech byla již naše kvalifikace na tento turnaj trochu překvapení, takže se celý tým U10 těšil na super víkend na Hluboké na velké mezinárodní akci. 

Kromě týmů Tempa, Sabatu, Hluboké, Draků i Hrochů z Brna, Třebíče a dalších se akce zúčastnily i týmy z Londýna, Katalánska, výběr Slovenska, Německa či Litvy. 
Miners mohli jen překvapit, naším cílem bylo odehrát zápasy tak, jak nejlépe umíme a neskončit poslední. Ve skupině jsme se utkali s Opavou, kterou jsme, stejně jako tým z London Mets, porazili, posléze jsme však nestačili na Hrochy Brno, Litvu ani Kotlářku. 



"Oba týmy (Litva a Kotlářka) byly takzvaně hratelné. Prohru jsme si způsobili vlastními chybami, nedotaženou koncovkou, neschopností se soustředit až do konce." uvedl k umístění v základní skupině hlavní coach Martin Kučera. " K naší smůle pak v "kolečku" týmů mezi 3-5 místem kvůli mnoha inkasovaným bodům jsme ve skupině skončili na 5. místě."
Hráli jsme tedy o 17.-20. místo, nejprve s týmem Maďarska. 
Miners do zápasu nenastoupili dobře a v prvních dvou směnách nechávali soupeře postupně navyšovat bodový náskok. Po 3. směně se však vzpamatovali a dotáhli soupeře až do stavu 7:6. Obsazená 1. a 3. meta, Miners na pálce, dva outy.....  spustil se liják a hra byla přerušena a odložena na další den. 
V neděli ráno v 8:30 bylo tedy nutno navázat na předchozí den. Buď odpalem Miners vyrovnají či zvítězí, nebo outem Maďarsko udrží výhru. Tvrdý odpal na třetího metaře, složitě zpracovávaný míč, dlouhý a vysoký příhoz, který nakonec skončil v rukavici prvního metaře asi o vteřinu dříve, než pálkař došlápl na metu. Třetí out. Velký jásot z maďarské lavičky a zklamání na straně Miners. Celkový čas dohrávky zápasu 20 vteřin. Před námi poslední zápas s Pardubicemi. 
Nastupovali jsme v pravé poledne s modrou oblohou a jasným sluníčkem nad hlavou. Vstup do zápasu byl velmi dobrý, oba týmy dobře pálili a i v obraně bylo několik velmi dobrých zásahů. Miners až do 4. směny udržovali mírný bodový náskok. 
Ostudná 4. směna začala nechyceným dlouhým odpalem do pravého pole. Další luft se vykutálel z rukavice prvního metaře. Miners začali panikařit a chyby se kupily. Nechycený míč po zemi na třetí metě, přehoz nadhazovače, přehoz prvního metaře, přehoz catchera.
Pardubičtí hráči běhali po metách a Miners je nechávali ukrajovat jeden bod za druhým. Dohrávka Miners začínala za  stavu 11:6 pro Pardubice. Miners dotáhly ještě 3 body a v situaci plné mety, dva outy byla šance na vítězství. Dlouhý linedrive do pravého pole skončil bohužel v rukavici prvního metaře.
"Měli jsme v turnaji trochu smůlu, ale celkově jsme především nedokázali potvrdit výkon z kvalifikace. Hráli jsme o poznání méně soustředěně, méně týmově, dělali chyby v obraně a ani na pálce jsme nepředvedli to, co v tréninku umíme. Účast na Supercupu je pro nás samozřejmě skvělá zkušenost, měli jsme možnost zahrát si s týmy, které běžně na hřišti nepotkáváme. Nutno dodat, že oproti loňsku udělal tento tým velký pokrok a chybí nám už jen krůček, abychom vyrovnané zápasy dokázali vyhrávat, " uvedl coach Jan Herget. 

Radka Jakubová