VŠECHNY ČLÁNKY

MČR U13 B vyhrál tým Miners Kladno

Naše mládežnická kategorie U 13 vyrazila ve dnech 18.9 a 19.9 na Open Mistrovství České republiky U13 „B“.

Po dlouhé, více jak pěti hodinové ,cestě do Frýdku Místku se jdeme ubytovat a pak následuje odjezd na hřiště, kde si dáváme lehký trénink na protažení a přípravu na pět zápasů které nás v následujících dvou dnech čekají. Po návratu na hotel nás čeká vynikající večeře a pak hned na pokoje spát, aby hráči byli fit na náročný víkend.

A pro trenéry nastává ta nejtěžší práce. Vzhledem k tomu, že budeme hrát proti pro nás v podstatě neznámým týmům, od kterých jsme nevěděli co očekávat, a vzhledem k limitacím nadhozů, čekal trenéry těžký úkol a to určit nadhazovače na jednotlivé zápasy. A jak pak ukázal čas, měli jsme při volbě nadhazovačů šťastnou ruku.

První den hráče čekaly tři zápasy a hned ten první proti domácímu Klasik Frýdek Místek nebyl vůbec jednoduchý. Bitva od začátku do konce končí v tie-breaku naším vítězstvím 7:6 Naší silnou zbraní byla pálka a výborná hra v obraně bez jediné chyby a solidní výkon nadhazovače. První vítězství proti silnému soupeři nás trochu ukolébalo a druhý zápas proti Arrows Ostrava jsme nezačali nejlépe a brzy po začátku prohráváme 0 : 6. Následuje emotivní trenérský projev a na hřiště nastupuje úplně jiný tým - silná pálka, agresivní hra na metách nutící dělat soupeře chyby a výtečná obrana znamená, že zápas otáčíme a končíme vítězstvím 8:7. Následuje pochvala pro nadhazovače a celý tým, který kromě začátku šlapal jak hodinky.

Máme za sebou dva zápasy a hned nás čeká ten den poslední zápas proti Technice Brno. Jediný tým, který jsme trochu znali díky účasti na turnaji Back 2 School. V tomto zápase jsme žádné drama nepřipustili a po konci zápasu svítí na tabuli výsledek 10 : 4 v náš prospěch.



Následuje odjezd do hotelu opět fantastická večeře a v devět hodin je na hotelu klid a všichni spí.

Odpočatí a plni energie jsme se vyrazili zpět do místního krásného baseballového areálu, kde máme před sebou poslední dva zápasy turnaje. Ten den první, jinak v pořadí čtvrtý zápas na turnaji a opět naše výborná pálka, bezchybná hra v obraně a vynikající výkon nadhazovače znamená další vítězství tentokrát 7 : 2. Podle výsledků je vidět, že náš výkon se zápas od zápasu lepšil a do posledního zápasu jdeme s chutí nic neponechat náhodě a odnáší to Rytíři Trutnov jednoznačným výsledkem 12:3. Pět zápasů a pět výher je něco, v co jsme vůbec nedoufali, ale největší radost máme z výkonu všech hráčů, kteří se turnaje zúčastnili.

Velké poděkování patří všem nadhazovačům jmenovitě podle zápasů Honza Děkanovský, Matyáš Krejcárek, Filip Šámal, Barča Jedelská a Amélie Draxlerová, protože jejich výborný výkon byl základem našich výher.

Samozřejmě chci poděkovat všem rodičům, kteří museli vážit tak dlouhou cestu a i přes to bylo slyšet jejich silné nadšení a fandění, které hráčům dodávalo síly. Poděkování patří také organizátorům, kteří přes noční silné deště dokázali udržet hřiště ve výborném stavu. A v neposlední řadě patří také poděkování čtveřici hráčům z kategorie U11 a to Míša Pražan, Martin Herget, Sam Horák a Matěj Štilip, kteří předvedli výborné výkony, skvěle doplnili naši sestavu a mají nemalý podíl na našem úspěchu.


Trenéři U 13