VŠECHNY ČLÁNKY

WINTER CAMP NYMBURK 2023

Po osmé jsme vyrazili do Nymburka na zimní soustředění a pořádně si mákli! A jak soustředění probíhalo?

Letos jsme začínali již obědem, po kterém jsme nanosili materiál do basketballové haly. Tam jsme postavili pálkařskou klec a poté se šli rozcvičit. Rozcvičku vedli nejstarší z hráčů – Vojtěch Kuklík a Filip Kučera, kteří se inspirovali rozcvičkami z Prospect Campu vedenými trenéry reprezentace (viz minulý článek). 

Páteční tréninkové bloky byly rozděleny do tří skupin – pálení, medicinbaly + infield a nadhoz/catcher. Na výpomoc nám přijeli trenér, bývalý reprezentant a nadhazovač Tomáš Ondra a hráč extraligového týmu Václav Bureš. Ondra vedl nadhazovače a cvičení s medicinbaly, Václav softballový nadhoz.


Po večeři byl naplánovaný program pro dvě skupiny – první skupinu čekal bazén, ve kterém jsme testovali rychlost na 100 metrů, druhá skupina měla regeneraci ve vířivce a poté video analýzu pálení. Hráče jsme během odpoledne natáčeli, a tak bylo možné přesně definovat, v čem chybují.

Sobotní den nezačal jinak než snídaní, následovanou dopoledním blokem. V něm jsme věnovali čas všeobecným testům – běh na 60 metrů, běh na první metu, 5-10-5, skok z místa a pětiskok. Dalšími bloky byla pálka a catcherování. Na poslední zmiňovaný blok za námi přijela další cenná návštěva – extraligový hráč Šimon Drápela. Ten se věnoval catcherům a sdílel své zkušenosti s pálkaři. 


Odpolední blok opět patřil pálce a druhé části testů – posilovně. U18 testovali svou sílu na dřepu, floor pressu a kladce. Dalšími metrikami byl plank a síla stisku. Mladší hráči místo váhy podstoupili dřepy a kliky na čas (1 min) a nejmladší měli na programu pouze dřepy, kliky, plank a kompenzační cviky. Po večeři opět relax a bazén, tentokrát výměna skupin. 


Nedělní den byl ve znamení „Let the kids play“ neboli hrací dopoledne. U18 a kadetky ještě nadhazovali s měřením rychlosti nadhozu a nakonec už nás čekalo příjemné zpestření campu - společný t - ball a basketball všech hráčů. 

Velká pochvala patří hráčům za jejich píli a odhodlání, s kterými nastupovali do tréninků a za odvedenou práci. Další velké díky patří trenérům za jejich čas a starostlivost o chod celého campu.  A speciální poděkování patří externím trenérům, že si na naše hráče udělali čas a své cenné zkušenosti předávali dál – Tomáš Ondra, Šimon Drápela a Vašek Bureš - děkujeme. 


A nám nezbývá nic jiného, než se těšit na další rok.


Za tým trenérů

Míša Čurillová