VŠECHNY ČLÁNKY

Báječný baseballový víkend U9: zlato a stříbro

Dva turnaje ve třech dnech si dali naše U9 během pololetních prázdnin.


2. února – Joudrs Indoor Cup

O pololetní pátek se scházíme v nafukovačce Joudrs. Neplánovaně a trochu narychlo jsme poslepovali tým z dětí, které neodjely na prázdniny, ale nakonec se to ukázalo jako dobrý tah. Tým složený půl napůl ze zkušenějších i nováčků si totiž dnes pohodově zahraje proti Eagles, Berounu, Joudrs a Chomutovu a zase se o trochu víc sehraje před sezónou. Ti zkušenější potrénují souhru a odpaly na nadhoz, nováčci se víc otrkají a posunou dál své zkušenosti. Takhle nějak si to malujeme a takhle nějak to i celý den nakonec je. Mícháme sestavou tak, aby si všichni co nejvíc zahráli a nováčci okouknuli, jak by měli do roka a do dne na hřišti přibližně vypadat. Nejsilnější sestavu stavíme tradičně na našeho rivala z Eagles. A zápas s nimi také pro nás přinese nejpřínosnější baseball. Máme jim co vracet za Kahan. A vracíme to i s úroky. Miners od Kahanu potrénovali souhru v obraně a na rozdíl od kladenského turnaje konečně letos předvádějí, kolik talentu v sobě mají. Moc pěkně se na jejich hru v obraně dívá a také na pálce to řežou hlava nehlava. Porážíme Eagles 13:7 a máme z toho radost.    

V dalších zápasech dáváme už větší prostor nováčkům, kteří přispějí k dalším třem výhrám.

Miners – Piranhas 15:1, Miners – Joudrs 12:4 a Miners – Beavers Chomutov … výsledek se nedochoval, ale také vítězství 😊.

Odjíždíme z Joudrs a jsme spokojeni. Byl to príma pátek a dobrá příprava na mnohem těžší neděli.


4. února – Waynes Indoor Cup U10

V neděli ještě za tmy vyrážíme s áčkovým týmem na tradiční turnaj do Poličky. Připadá mi, že ta Polička je letos zase o kus dál, než vloni. Naštěstí aspoň není mlha 😊.

Ale Polička je letos opravdová výzva. S našimi sedmi až devítiletými borci jedeme poměřit síly proti desetiletým Eagles, Waynes Pardubice a s polskými Barons z Wroclawi. Čeká nás jiná kvalita a zkušenost. Fakt jsme zvědaví, jak se s tímhle ti naši poperou.

Meeting před prvním zápasem: Ano, budete hrát proti starším. No a co? Berte to jako výzvu a pojďte jim tady ukázat, jak to v Kladně umíme. 

Jdeme na Wayny. A kolotoč, který se strhne, jsme ani my, trenéři, nečekali. Miners se do soupeře zarafnuli jako pitbull. Jeden odpal za druhým, báječný běh po metách, slidy po hlavě a soupeř nestíhá. Sbíráme body a pevná obrana zahrává jeden aut za druhým. Smršť končí, 11:3 a jdeme do šatny.   


Čekají nás Eagles. Teď se teprve ukáže, co v těch našich hornících je. A oni už to zase řežou a hrají ještě lépe, než s Wayny! Od začátku vnutí soupeři svou hru a Eagles tahají za kratší provaz. Přidáváme bod za bodem a soupeř nestíhá dotahovat. Naši rowdies na tribuně mohutně povzbuzují, protože soupeř v dohrávce mocně finišuje. Ale už to nestihne. Porážíme Eagles po skvělém výkonu 8:5 a toto je zpráva dne!


A jdeme na náš historicky první mezistátní zápas proti polským Barons. Ti jsou výborní a i přes porážku, kterou utrpěli s Eagles, si myslíme, že jsou lepší, než pražský tým. Je vidět, že ti polští kluci spolu hrají už dlouho. Každý ví, co má v obraně dělat, přihrávají si rychle a přesně. Na pálce dávají ukrutné rány. Takové dělovky na naše kluky ještě nikdo nepálil. Čelí jim statečně a k zahranému autu kolikrát chybí vteřinka jen díky tomu, že prostě ten mladší kluk tu dělovku sice zvládne zpracovat, ale už mu chybí čas ještě rychle hodit na metu. Barons do nás buší a čiší z nich síla. Tentokrát za kratší provaz taháme my a v prvních dvou směnách se dál, než na druhou metu, nedostaneme. Všechno je tak nějak rychlejší, než jsme doteď kdy hráli. Ale od druhé směny se zvedáme a také my ukazujeme sílu. Zahráváme čisté směny a nepouštíme Barony na mety. Na pálce přidáváme odpaly a Baroni přidávají chyby. Postupujeme metu po metě, všechno je děsně rychlé a tak je zápas plný těsných situací okolo met. Jeden bod urveme slidem po hlavě do tečujícího catchera, kterému vypadne míč. Safe! Předvádíme nejlepší letošní výkon. Ještě o chlup lepší, než s Eagles. Končíme zápas se vztyčenou hlavou a po statečném boji až do konce blahopřejeme Baronům k vítězství 10:7. 


Na meetingu v šatně my trenéři dětem tleskáme. Takhle skvěle odehraný turnaj v Poličce jsme nečekali. Tohle nebyli jenom obyčejní horníci, tohle byli ti, co „rubou uhlí a pojídají brikety“. Takhle přesně jsme totiž hráli! 


Petr Vinš, headcoach 



Waynes Indoor Cup U10

1. Eagles Praha

2. Miners Kladno

3. Barons Wroclaw

4. Waynes Pardubice