VŠECHNY ČLÁNKY

Miners na návštěvě u Rytířů

V rámci akce „Sport pro Kladno“ jsme uplynulou neděli měli s Minersáky možnost strávit odpoledne v Mekce kladenského sportu,  u hokejových Rytířů. Pravou zimní a hokejovou atmosféru podtrhovala vydatná sněhová chumelenice. To nás ale netrápilo, jelikož nás zástupci Rytířů přivítali uvnitř krásně zmodernizovaného ČEZ stadionu. Během cesty na led mohli znalci a pamětníci zahlédnout bývalého reprezentačního brankáře Milana Hniličku!


Po převléknutí, držení křížků a utahování tkaniček nás čekalo rozbruslení. Několik desítek dětí zaplnilo celou hrací plochu a pod vedením zkušených trenérů se s vervou pustilo do základních bruslařských dovedností. Někteří lépe, jiní hůře, ale všichni s nadšením zařezávali nože do bezvadně připravené ledové plochy kladenského stadionu. Následovalo rozdělení do skupin, které pak postupně procházely jednotlivými stanovišti s rozličnými hokejovými aktivitami. Děti si tak vyzkoušely střely na branku, práci s hokejkou při ringo hokeji, fotbal na bruslích a další různé bruslařské disciplíny jako slalom, zrychlování, brzdění… Trénink tak rychle utekl a bylo to moc fajn!


Děkujeme Rytířům Kladno za perfektní organizaci tréninku. Všichni jsme si to velmi užili a odnesli si nevšední super zážitek. Kdo totiž může říct, že jezdil po stejném ledu jako současná hokejová legenda, Jarda Jágr?!


Autor Petr Tománek