VŠECHNY ČLÁNKY

Brambora z Berouna

Poslední lednovou sobotu se v krásné sportovní hale v Berouně konal coachpitchový turnaj Piranhas Winter Cup U11. Za Miners se ho zúčastnili borci z kategorie U10.

Úvodní utkání jsme sehráli s domácími Piranhas. Hned první směny dávaly najevo, že duel bude vyrovnaný. Přesto jsme se dostali do drobného vedení, které jsme si drželi až do konce zápasu. Začíná poslední směna, vedeme 3:0, děláme 2 auty a kýžené vítězství už je na dosah… Když v tom to přišlo! Jak my říkáme: „Miners směna“. Místo třetího autu tropíme několik hloupých chyb, do toho soupeř se štěstím slepuje několik odpalů za sebou a půlsměnu končíme s vyrovnaným skóre 3:3. Vše můžeme ještě zvrátit, máme poslední pálku, ale naše pušky mlčí a neschopnost pořádně a tvrdě trefit balón ukončuje utkání. Miners – Piranhas 3:3.

V šatně se snažíme probrat borce lehkým „kartáčem“. Náš výkon byl dost ospalý v poli i na pálce. Máme na víc. Pokud chceme uspět s rivaly z Eagles, musíme se probudit a nahecovat…


S Eagles jsme hosté. Začínáme na pálce a to nám vyhovuje. Vypadá to, že se mladí Horníci konečně vzbudili. Po sérii pěkných odpalů se dostáváme do vedení 3:0. Zápas je pohledný s dobrou pálkou i obranami na obou stranách. Zaskočení Eagles se však nevzdávají a postupně přidávají doběhy. Také ještě dobíháme pro nějaké bodíky a před poslední pálkou Eaglesáků vedeme 6:5. Opět nás tři auty dělí od vítězství. Obrana krásně zahrává první dva. Poslední „easy out“ na jedničku ale zase kazíme a po další chybě a sérii hitů Eagles dobíhají pro šestý a sedmý bod v utkání. Eagles – Miners 7:6.

Frustrace narůstá. Už druhý zápas rozhodl poslední nezahraný aut. Štěstíčko při nás rozhodně nestojí. 

Po výborném obědě nás čekal soupeř z „drsného severu“, Beavers Chomutov. Zápas se od začátku vyvíjel v náš prospěch. Na pálce se poměrně dařilo, v poli nás Bobři moc neprověřili. Konečné skóre 11:0 pro Miners.

Poslední zápas sehráváme proti Tempu Titans. V začátku utkání se po několika hitech dostáváme do tříbodového vedení. Postupně však Tempo koriguje dvěma doběhy, aby nás následně srazilo na kolena tříbodovým homerunem. Zápas končí výsledkem 5:3 pro Tempo. Z naší strany výkon opět nemastný neslaný - obrana slušná, na pálce je velký prostor pro zlepšení.


Očekávání bylo veliké, konečný výsledek však úplně nepotěšil. Umíme, ale bohužel jsme nepředvedli své maximum. Jako by Minersáci spali zimním spánkem 😊. Nicméně zabereme hej, hou… a příště rubem uhlí!


Celková bilance – 1 výhra, 2 prohry, 1 remíza = 4. místo


Díky patří všem rodičům, hráčům, trenérům za účast a pořadatelům za pěkný turnaj.


Petr Tománek