VŠECHNY ČLÁNKY

Miners U7 přivezli z Berouna stříbro

Uplynulou neděli měli malí baseballisté Miners Kladno U7 možnost změřit své síly se soupeři na turnaji Piranhas Winter Cup v Berouně. 

Kromě tradičního silného soupeře Eagles z Prahy se naše malé naděje utkaly ještě se dvěma týmy Piranhas z Berouna a s Praotci z Roudnice. 

Bohužel jako první zápas určil los Minersákům silné Eagles. "Věděli jsme, že to bude těžký soupeř a bude záležet hlavně na tom, jak se naše děti do zápasu zakousnou," popsala pocity před zápasem trenérka Petra Emingerová. Miners krůček po krůčku ukrajovali body, ale Eagles je výrazně předčili především na pálce. "V prvním zápase jsme nedokázali dát téměř žádný pořádný odpal a náš pohyb po metách byl také spíš rozehřívací," uvedla důvod výsledku 4:6 pro Eagles trenérka Petra. 

Další zápasy s oběma týmy Piranhas se již vyvíjely zcela jinak. Minersáci se opřeli do pálky, byla vidět větší sebedůvěra na metách i v obraně. Děti začaly od druhého zápasu hrát tak, jak opravdu umí, konečně rychlý běh, slidy na mety, tvrdé odpaly. Bylo vidět, že už "se našly". Výsledky 10:4 a 12:1 pro Miners hovoří za vše.

Poslední zápas s Praotci z Roudnice znamenal pro Miners boj o 2. místo. V případě prohry by bylo nutné čekat na výsledky dalších zápasů, v případě výhry by bylo 2. místo jisté. " I přes znatelnou únavu naše sedmičky dokázaly udržet dosavadní jízdu a potvrdily, že umí jak v obraně, tak na pálce. Jsme rádi, že se do hry aktivně zapojili i naši mladší hráči, teprve pětiletí. Kdybychom už v prvním zápase hráli tak, jako v ostatních, mohl být výsledek ještě o krůček lepší," usmívá se trenérka Petra. " Jsme ale moc rádi, že se dětem celý den líbil a viditelně si baseball užívaly. Také děkujeme rodičům za podporu a skvělé fandění." 


Turnaj byl skvělou přípravou na nadcházející sezonu, kde se kladenské baseballové sedmičky budou setkávat jak s Eagles, tak s dalšími soupeři ze středočeského kraje a Prahy. Držme jim palce.