VŠECHNY ČLÁNKY

Tým U15 druhý na MČR U15 B

V sobotu 25.9. jsme jeli do Spáleného Poříčí na MČR U15 „B“. První zápas startoval ve 12:30 proti Sokolu Hluboká. V tomto zápase jsme byli hosté a začali jsme na pálce. Bohužel v první směně jsme se na pálce neprosadili a po rychlých třech autech jsme šli do obrany. Zápas byl vyrovnaný až do 4. směny, kde na nadhazovacím kopci házel Filip Kučera, který se pral s nekonzistentní strike zónou rozhodčího. Bohužel na pálce jsme se proti Hluboké nedokázali prosadit a Hluboká si v tomto zápase zaslouženě odnesla vítězství. Žádný další zápas jsme v sobotu už nehráli a tak ihned po zápase jsme jeli načerpat síly domů na nedělní zápasy.

Na turnaji bylo omezení nadhozů, a proto jsme důkladně hlídali limity nadhazovačů. Taktika byla jasná - do všech zápasů jít s jedním nadhazovačem a úplně ho vyházet, protože při dvoudenním turnaji se může druhý den použít nadhazovač, který odhází jen 20 nadhozů v předchozí den. 


V neděli jsme na hřišti museli být již v 9 hod ráno. Prvním soupeřem nám byli Arrows Ostrava. V zápase jsme byli domácí a na nadhazovacím kopci se předvedl Ondra Vostatek jako startující nadhazovač. Ondra první dvě směny házel hodně striků a obrana hrála bez chyb. Ve 3. směně na Ondru přišla malá krize, ale obrana ho podržela a skóre zápasu skončilo v náš prospěch. Po krásném Grandslamu Filipa Kučery jsme odskočili od soupeře o 4 body a tento bodový rozdíl jsme udrželi až do konce zápasu. Na nadhozu se v poslední směně ukázal Filip Šámal, který trenéry mile překvapil. Filip hraje a hází za kategorii U13, která má blíže nadhazovací prkno. Filip se ale s větší vzdáleností vypořádal famózně a zavřel zápas s výhrou.

Druhý nedělní zápas nás čekal poslední soupeř na turnaji a to Baseball Plzeň. S Plzní se nám vždycky hraje těžce, ale nadhazovači házeli striky, pole hrálo pěkné rozehry a udrželi těžké hry v důležitých situacích a pálkaři s naplněnými metami dokázali stahovat body. Nadhazovači tohoto zápasu byli Vojtěch Kuklík a zápas dohazoval Tomáš Kroupa, který se ze začátku pral s hozenými vysokými míči, ale nakonec dokázal dostat míče do plzeňské strike zóny a uzavřel zápas s výhrou. Svoji premiéru na catcherovi si v tomto zápase vyzkoušel Filip Kučera, který ukázal, že dokáže být v případě potřeby týmu univerzál a dokáže zvládnout i tento těžký post. 


Poděkování patří celému týmu, rodičům a organizátorům. Děkuji i trojici kluků z U13, kteří si přijeli okouknout vyšší kategorii, do které od příští sezóny budou patřit, ale neztratili se už teď. V zimě se již na ně těšíme do haly.

Konečné pořadí:

1. Sokol Hluboká

2. Miners Kladno

3. Plzeň

4. Arrows Ostrava