VŠECHNY ČLÁNKY

U8 vezou zlato z FINAL FOUR U8 40. ročníku PBT

40. ročník prestižního mezinárodního turnaje, Pražského baseballového týdne, letos nabídl srovnání nejen špičkových „dospělých“ baseballistů, ale poprvé i srovnání jejich nejmladších kolegů, budoucích baseballových nadějí. Někteří z nich, kdo ví, se zde mohou za osm deset let ukázat v národním dresu…

Za ideálního baseballového počasí vyrazili Miners do krásného areálu pražských Eagles, kde měli změřit síly na turnaji Final Four U8 s celky Eagles Praha, SaBaT Praha a Tempo Praha.

V úvodním utkání proti SaBaTu jsme trochu laborovali se sestavou. První dvě směny byl duel vyrovnaný. Hledali jsme recept... Po změnách v sestavě jsme ale zabrali v obraně, nepolevili v útoku a bylo z toho nakonec vítězství 24:14.

Následovalo utkání s Eagles. Soupeře jsme se nezalekli a po další perfektní práci na pálce i v obraně bereme druhé vítězství 21:8.

Po krátké pauze jsme šli s velkým respektem na Tempo Praha. To mělo, stejně jako my, v té době dvě výhry. Ale malí Horníci se ničeho nezalekli a plnou parou Tempo přejeli. Opět dominovala kvalitní hra na pálce, ale hlavně jistota a přesnost v obraně. Skóre 20:7 odpovídalo předvedené hře a Miners se mohli těšit na finále.

Před finále klasika. Klobása, hot dog, řízek, limča… Do toho jsme sledovali perfektní výkon české repre U18, která bušila do starší U23. No, perfektní sobota vyplněná baseballem.

Že by finále mohlo dopadnout v náš prospěch předznamenal vítězný los naší Káji... Perfektní, jsme domácí a začínáme v poli… Ale… Vítězná euforie nás rychle přešla. Tempo se do nás zakouslo a dlouhé, tvrdé odpaly daly tušit, že nám nedají vítězství zadarmo. Stejně tak se pomalu rozjížděl náš útok, kdy Tempáci, oproti prvnímu utkání, prostřídali obranu, a ta hrála skvěle. My však nepolevili, zlepšili práci v obraně a dál bušili soustředěně do balónů… Výsledkem nám bylo vítězství 13:4, krásná medaile a ještě krásnější (a ten největší) pohár.

Za celý turnaj musím vyzdvihnout perfektní práci na pálce celého týmu. V obraně se dá vždy co zlepšovat, ale ta dnes hrála celkem spolehlivě a zahrála i krásné rozehry. Posbírali jsme další cenné zkušenosti, a to je to nejdůležitější.

Díky patří všem hráčům, rodičům a fanouškům. Jste skvělí.

Vítězná sestava: Fíla (P), Maty (C), Šíma (1B), Kája (2B), Domča (3B), Honzík (SS), Vítek (OF), Dan (OF), Matěj (OF), Kuba (OF)

za kouče

Petr Tománek, Honza Herget, Martin Posselt