VŠECHNY ČLÁNKY

Pohár ČSA U11 – bronzová medaile pro Miners

O víkendu se v krásném areálu choceňských Orlů konal turnaj „Open Pohár ČSA U11 coachball – západ“.

Osm celků z celé republiky se sjelo poměřit své síly v zápasech s nadhozem od vlastních koučů. Týmy byly rozlosovány do skupin takto: Beavers Chomutov, Pasos Pardubice, SaB Orli Choceň, Vlaštovky Sadská. Skupina B: Eagles Praha U10, Painbusters Most, Snails Kunovice a Miners Kladno.

Bylo rozhodnuto, že za Miners bude provedena nominace těch nejlepších U11 z holek i kluků. Dovolené a marodka nakonec způsobily, že jsme byli, my trenéři, rádi, že jsme tým vůbec poskládali a odjížděli tak s deseti hráči.

Sobota

Celý turnaj probíhal jako na houpačce. Pomalý rozjezd proti Painbusters Most dával tušit, že to nepůjde tak snadno, jak by se snad mohlo zdát. Zprvu prohráváme, otáčíme výsledek, držíme si náskok, abychom se v poslední směně báli o výsledek. Těsná výhra je ale naše, důležitý krok do turnaje jsme tak učinili. Painbusters Most – Miners 8:9.

Druhým soupeřem nám byli Snails Kunovice. Zápas, který se opravdu nepovedl. Těžko říci, co jsme si mysleli. Že to máme v kapse? Že to půjde samo? Strašná pálka, strašná obrana. Umíme zahrát daleko lépe. Miners – Snails 7:9. Nálada v týmu na bodu mrazu, na pozápasovém rozboru dostávají hráči „kartáč“, který, jak se později ukázalo, byl hnacím motorem do posledního utkání proti Eagles. 


Následují Clash of skills – souboj dovedností, kdy všichni hráči podstoupí 7 disciplín (sprint na první metu, skok z místa snožmo, autové vhazování, předklon, hod do dálky, rychlost švihu, obratnostní dráha), za které získávají body. Ty se sečtou a vypadne celkové číslo, ze kterého se určí pořadí týmů. Výsledkem nám nakonec bylo nelichotivé 6. místo, kdy se nám poměrně zadařilo pouze ve švihu a skoku dalekém. Máme určitě na čem pracovat.

Abychom mohli v turnaji pomýšlet na příčky nejvyšší, je potřeba porazit Eagles. Nelehký úkol. Přestože se jedná o tým ze samých U10, je velice šikovný a turnajem zatím procházel bez ztráty kytičky. Jsme hosté a začínáme na pálce. První Fíla posílá odpal do zadního pole a startuje tak naši dělostřeleckou baterii. Děláme šest bodů a jdeme do obrany. Zde zahráváme 3 outy a je to dobré.  Děti se dostávají do pohody a v útoku pokračujeme přidáváním bodů. Obrana zahrává jeden out za druhým, utkání tak končí dříve a rozdílem. Eagles – Miners 0:17. Tímto výsledkem tak vzniká v naší skupině kolečko tří týmů, ze kterého vycházíme jako vítězové – a jsme v první čtyřce !!!! Čtvrtfinálové zápasy nám jako soupeře do semifinále přisoudí Pasos Pardubice.

 

Neděle

Čekají nás dva zápasy. Tým je po vysoké výhře nad Eagles dobře naladěn a odhodlán  se stejně vrhnout i na Pasos. A byl to boj! Krásný boj plný zvratů. Větší část zápasu taháme za delší konec. Vedeme 6:3. Startuje poslední šestá směna. Pasos jdou na pálku a od vítězství nás dělí tři outy. A horor začíná.  Dobré odpaly soupeře a naše chyby v obraně srovnávají zápas na 6:6. Jdeme na pálku, ale šokováni vyrovnáním se na nic nezmůžeme. Následuje 7. extra-směna a tiebreak. Soupeř dělá bod, 6:7. Nervy pracují. My ale v dohrávce srovnáváme a dokonce máme běžce na trojce za nula outů. Stačí dostat odpal na zem a skórovat. Tři odpaly do vzduchu ale plán maří a jdeme do osmé směny. Zde ale Pasos dělají 5 bodů a definitivně drtí naši psychiku. Již se nezmůžeme na odpověď, utkání končí 7:12 a sen o finále se rozplývá. Byli jsme tak blízko…

Prohra velmi mrzí, všichni jsou dole. Chválíme tým za krásný zápas. Musíme to hodit za hlavu a připravit se na Beavers Chomutov!


Zápas o třetí místo. Jako již tradičně se bude losovat o domácí/hostující tým a jako již tradičně jde na losovačku Kuba „Karboš“. Bohužel ale, tradičně dává Kuba „kámen“, proti kterému je „papír“ a netradičně tak los prohrává… Soupeř si přeje být domácím týmem, takže jsme „tradičně“ hosté, a to jsme chtěli a to nám vyhovuje 😊.

První pálkař Šury startuje útok, začínají se tak vozit body. Obrana dělá svou práci dobře, tým je opět na pohodové vlně a navyšováním skóre si kráčí pro bronzové medaile. Utkání končí opět předčasně rozdílem a Miners můžou slavit. Beavers – Miners 3:16.

Prohra s Pasos v semifinále mrzí. Konečné třetí místo je ale nakonec pěkným výsledkem tohoto týmu.

Musíme poděkovat Nicol a Táně, že to s chlapci celý víkend vydržely 😊. Děkujeme holkám za jejich výkony, protože se určitě neztratily. Děkujeme rodičům za podporu na hřišti i mimo něj. Děkujeme za všechny ty bábovky a jiné dobroty k snídani 😊. A ještě jednou velké díky organizátorům a rozhodčím do Chocně, protože jsme si to moc užili a bylo to fajn.


Tým ve složení: Dóma Dojčinovič, Tomáš Kulhánek, Šíma Tománek, Vojta Sýkora, Fíla Posselt, Páťa Bernard, Nicol Barešová, Dan Šuranyi, Táňa Kučerová, Kuba Karban.

Trenéři: Petr Tománek, Márty Posselt, Tomáš Sýkory, Márty Šuranyi


Petr Tománek (HC)

#myJsmeMiners #rubejUhlí


Konečné pořadí

  1. Pasos Pardubice

  2. SaB Orli Choceň

  3. Miners Kladno

  4. Beavers Chomutov

  5. Eagles Praha U10

  6. Snails Kunovice

  7. Painbusters Most

  8. Vlaštovky Sadská