VŠECHNY ČLÁNKY

SUMMERCAMP 2022

V tradičním termínu jsme odjeli na jubilejní desátý ročník letního soustředění na Hluboké. K takové příležitosti jsme nechali vyrobit pozlacená trika, které jubileum zpečetí. 5 náročných dní má za sebou přes 30 hráčů. Až na pár výjimek z prvního dne (mimo baseballové hřiště) se nikomu nic nestalo a všichni mohli makat (a taky pořádně makali) až do konce. Po dlouhé době se konečně vydařilo počasí a ani jednou nám nepršelo, tudíž jsme nebyli nuceni měnit program.

Rána jsme odstartovali výběhem a protažením, po kterém následovala snídaně a příprava na dopolední blok. Poté nás čekal oběd, odpočinek, odpolední blok rozdělený na dvě části a večeře. Letos jsme díky nové výstavbě světel mohli zařadit do programu i večerní trénink, kdy jsme si pod světly vyzkoušeli chytání balonů po zemi, ze vzduchu, showtime a BP live. I přes nekonečné štípání komárů jsme si trénink moc užili. Kromě trénování chytání balonů ve vnitřním a vnějším poli, baserunningu a dalších jsme hráli proti sobě zápasy v podobě coachballu či nadhozu ze stroje, kde jsme mohli uplatnit zrovna převzaté zkušenosti. Jedno dopoledne jsme ještě věnovali testům, kde jsme testovali běhy po metách, rychlost hodu a odpalu a dovednosti jako plank a 5-10-5.

Na trénink nadhazovačů a catcherů jsme si pozvali speciální hosty. Na první zmíněný to byl zkušený trenér Rick Jacques, který dlouhá léta působil u organizace Philadelphia Phillies jako skaut, několikrát vedl český národní tým a několik let i v české lize nastupoval. Nyní je trenérem extraligového týmu Hluboké. Nepředával zkušenosti pouze u nadhozu, ale také v outfieldu a u baserunningu. Strávil s námi necelé dva dny a my mu za ně moc děkujeme.


Dalším hostem byl také dlouholetý reprezentant a catcher hlubockého týmu, který dva roky studoval na americké univerzitě (Wake Tech Community College) - Martin Mužík. Ten se věnoval našim catcherům a večerní trénink si ujít nechat nemohl, a tak jsme si i mohli zachytat jeho tvrdé odpaly do zadního pole.


Letos jsme jedno odpoledne věnovali času na koupališti a jeden večer jsme mohli sledovat zápas Sokolu Hluboká proti Olympii Blansko, kde jsme viděli již zmíněného Martina Mužíka a dále zkušeného hráče Martina Červenku. Fanděním jsme lehce dopomohli k výhře hlubockého celku.

Celkově se jednalo o velice slušný ročník, všichni hráči makali do konce a získali další zkušenosti, se kterými můžou pořádně naložit. Ocenit tak pouze jednoho hráče na kategorii bylo opravdu náročné. Věříme, že se příští rok sejdeme ve stejném, ne-li větším počtu a zamakáme opět o něco víc!


Děkujeme hráčům za píli, hostům za přijetí pozvání a předané zkušenosti a trenérům za jejich čas.

Individuální ocenění

U11 – Vendelín Kónya

U13 – Matěj Štilip

U15 – Jáchym Rak

žákyně/kadetky – Karolína Valentová


Michaela Čurillová