VŠECHNY ČLÁNKY

Kladenský Kahan opět zahořel

Je za námi další pro Miners velmi bohatý baseballový víkend. Již tradičně se totiž konal zimní halový turnaj s názvem Kladenský KAHAN. 

V sobotu se utkaly týmy kategorie U11 a v neděli U9. Oba dva dny se shodně sešly týmy Miners, Eagles a Tempo Praha.  První den se hráči Miners U11 svým soupeřům ve všech aspektech vyrovnali a nutno pochválit především nadhazovače (Tománek, Škardová, Jakubov, Svoboda a Posselt) a catchery (Hergetová, Hanzelín). 


Trochu pomalejší začátek na pálce zapříčinil prohru s Tempem 3:9. Naopak chuť si Minersáci spravili výhrou nad Eagles 11:4 a i díky tomu postoupili na body (každý tým měl jednu výhru) do finále, kde opět s Tempem tentokrát prohráli těsně 1:3. " Ve finále nám pálka tak trochu spala, a to i díky rychlému nadhazovači Tempa, a tak se žádné bodové žně nekonaly. Přesto hráči zaslouží pochvalu za zasloužené druhé místo, " uvádí trenér kategorie U11 Martin Kučera.


Neděle patřila kategorii U9. Miners tentokrát postavili dva týmy s výpomocí U8 a dále dorazily opět týmy Eagles a Tempa Praha. Více zápasů, více odpalů a více emocí. Již první zápas přinesl velké překvapení - utkaly se v něm oba domácí týmy a boj to byl lítý. Starší Miners Black nedokázali zachytit nápor mladších dravých Miners Green, kteří zvítězili 10:6. 

Zápas Tempo - Eagles skončil výhrou Eagles 15:3 a následný souboj Eagles s Miners Greens po boji 10: 7. 

Velmi zajímavé situace přinesl zápas Miners Black proti Eagles. Krásné odpaly následované akčním během po metách doprovázené skvělými zákroky v obraně vyústili v dohrávce. Miners Black byli jeden odpal od vítězného bodu, bohužel, ne vždy se zadaří, a tak zápas skončil remízou 5:5. 

Vzájemné skóre poslalo do finále Miners Black a Eagles. Miners se podařilo porazit Eagles 9:5 a odnášejí si první místo. 


Spokojenost vyjádřil i trenér Miners U9 Petr Vinš trefným konstatováním: "Docela pěknej začátek sezony."