VŠECHNY ČLÁNKY

Třetí na konci světa

Již podruhé se kategorie U11 zúčastnila turnaje WW Indoor Cup v Poličce. Na tomto konci světa, kam jedete z Kladna více než 2 hodiny, se sešli kromě pořádajících Waynes Pardubice i týmy Draků Brno, Eagles a Kotlářka Praha a také zahraniční Barons Wroclav, kteří na cestě strávili přes 5 hodin. 

Protože zima nenabízí baseballistům mnoho příležitostí změřit síly, Minersáci byli natěšení a připraveni ukázat vše, co nyní v zimě pilují. Naše zápasy připadly na odpoledne a jako první jsme se střetli s týmem Kotlářky. Do zápasu jsme vstoupili velmi úspěšně a první dvě směny jsme výrazně vedli. Pak však přišlo několik výrazných chyb v poli, které tým rozhodily a Kotlářka zápas otočila. V poslední směně jsme ještě měli možnost srovnat a otočit, ale soupeř nakonec vedení udržel 9:8. 

Druhý zápas s Pardubicemi byl ještě vyrovnanější. Opět do něj lépe vstoupili Miners, nicméně Waynes se drželi a stále dotahovali, nakonec Miners udrželi vítězství 7:6.

Třetí zápas s Barons Wroclaw byl takovým nevděčným zahřívacím kolem před poslední srážkou s Eagles. Barons totiž přivezli tým převážně mladších hráčů bez větších zkušeností, o čemž svědčí í výsledek 20:0 pro Miners. 

Bohužel jsme se namlsali snadných bodů s Barons a nastoupili do posledního zápasu nesoustředěně a také již unaveně (zápas začínal v 17:50). Eagles, kteří přivezli velmi silný tým, s námi neměli větší potíže a zápas skončil 16:1 pro Eagles. Nutno však dodat, že většina chyb Miners byla nevynucena, míče nám padaly z rukavic, nepřesné hody a vlažné odpaly nemohly zajistit lepší výsledek. Pokud bychom ukázali to nejlepší, co umíme, zápas by jistě dopadl jinak. 


Na prvním letošním turnaji jsme se nakonec umístili na 3. místě a za výkony na hřišti se nemusíme stydět. Byl to příjemný vstup do nového roku  a tak zase rok nashledanou na konci světa.

Radka Jakubová