VŠECHNY ČLÁNKY

U8 na Firstcupu

Minulý víkend se v Brně konal vrcholný turnaj sezony Firstcup U8.

Zúčastnilo se 15 týmů z celé republiky. Děti dostaly super baseballové čepice barevně rozdělené podle regionů a mohlo se začít.

Náš tým U8 - Tomáš, Laura, Nikola, Nicol, Táňa a Patrik doplnili hráči U7 - Maxík, Max, Jindra, Míša a Dominik. Vytvořili jsme možná nejmladší tým na turnaji.

V základní skupině jsme  se potkali s Třebíčí a Jabloncem. Páteční zápasy skončily prohrou, ale nevěšeli jsme hlavy. Sobota, která byla pod mrakem nám přichystala zápasy s Hlubokou, s Technikou Brno a opět s Třebíčí. Ani tyto zápasy bohužel neskončily výhrou. Kluci a holky se snažili, zlepšovali se zápas od zápasu, ale baseballové štěstí se od nás stále odvracelo. Hlavně se začalo pálit z nadhozu, na což naši borci nejsou moc zvyklí. Poprali se s tím ale skvěle a i ti nejmenší zvládli trefit míček. Soupeři hodně pálili do mezer, a tak jsme míče sbírali až u plotu.


Odpoledne ještě probíhaly soutěže Masters - hod, běh a odpal a Homerun derby, které za naše barvy hájil Petr Tománek.

Každý večer nás navštívila baseballová víla a dala nám pod polštář kartičku s profi hráčem baseballu. Celý tým spal pohromadě a děti si to moc užily.



Neděle už byla hodně slunečná a vrhli jsme se do zápasů s Eagles, Hippos Brno a Tempem. Zase byl vidět velký posun, jak v pálení, v chytání i  outování, ale bohužel výhra se nedostavila.

Ve finále jsme shlédli souboj mezi týmy Hroši Brno a Třebíč Nuclears.

Slavnostní vyhlášení, předání cen a medailí bylo pro děti velkým zážitkem a doufáme, že zkušenosti z tohoto turnaje plně zužitkujeme příští rok.

Brno těš se.