VŠECHNY ČLÁNKY

MČR U11 coachball Chomutov

Poslední zářijový víkend a s ním poslední porce zápasů v coachballu.

Softballové U11 čekal vrchol sezóny v severočeském Chomutově, kde se konalo Mistrovství ČR v coachballu. Do bojů o kovy nejcennější se po kvalifikačních turnajích probojovalo 12 nejlepších týmů z republiky a to včetně nás. Zbytek si to rozdal na turnaji „o umístění“ v Merklíně.

Termín turnaje bohužel kolidoval se spoustou dalších soutěžních akcí „Horníků“. Rozdělení hráčů a priority byly nastaveny. Přece účast na MČR nevzdáme a tak na krušný sever vyráží mix „zbylých“ - jedna U11, čtyři U10 a výběr U9. 

Někteří hráči se vidí poprvé od Kiwi League, někteří se ani neznají. No, bude to „hustý“…

Je pátek ráno. Vyrážíme do Chomutova. Mlha na Kladně, jako by předznamenávala cosi… Néé, dobrý.

V Lounech už slunce. Krásně to hřeje. Nabíráme kouče Petra (jelikož Marťa má moribundus tak potřebujeme nějakýho fešáka na nadhoz) a míříme směr Beavers.

Vítá nás nedávno dokončený a krásný stadión. Dva perfektní fíldy a super clubhouse budou po tři dny hostit 12 nejsilnějších týmů z celé republiky… Počítáme děti (9, slovy devět) a jdeme se zahřát rozcvičkou. Zima je, ale svítí slunce. Máme štěstí, o víkendu nemá pršet… Turnaj si užijeme, ať budou výsledky jakékoliv!

Hned na úvod nás čekají dva zápasy. Bude to těžké. Painbusters Most a Hroši Havlíčkův Brod. Všude hráči jako hory. Naše U9 vypadají proti některým jako školka na vycházce… A to se bohužel potvrdilo i v samotných zápasech. Věkový rozdíl byl znát ve všech dovednostech. Na pálce jsme nebyli tak silní, oproti tomu soupeři do nás bušili. V obraně jsme nebyli tak jistí, v příhozech tak přesní. Tomu odpovídaly i konečné výsledky: Painbusters Most – Miners 15:1, Hroši Havlíčkův Brod – Miners 20:1.

Nevadí, budeme bojovat další dny!


V sobotu hrajeme další zápasy ze skupiny. Čekají nás Joudrs, Eagles a domácí Beavers.

Brzy ráno, kdy ještě celý Chomutov spí, se scházíme na hřišti. Trenérský tým doplňuje Martina a Martin. Rozcvičujeme se do dalších bojů. Jakmile si přečteme soupisku, Bertík jde mimo dugout, je mu špatně…a je nás zase 9 statečných…nevadí. V zápase proti Joudrs prohráváme vysoko 20:4, ale začínáme se dostávat více na mety. Ve druhém zápase proti Eagles už hrajeme mnohem lépe, a i když konečný výsledek 8:0 pro Eagles tomu neodpovídá, celý zápas držíme s Eagles krok a každou směnu končíme 3 auty a soupeřům povolujeme ve směnách po pár bodech (1-0-2-2-3). Je vidět, že si naši Horníci začínají zvykat na ty silné velikány a nic jim nechtějí dát zadarmo.

Poslední zápas ve skupině byl i náš nejlepší sobotní zápas. V 16:00 naběhneme do hřiště proti místním a pereme se ze všech sil. Na týmu vůbec nebylo znát, že jsme v Chomutově od 8:00, jakoby ty děti ani nepotřebovaly spát? Ujímáme se vedení. Chybí štěstíčko. 1 vypadnutý luft z rukavice a několik odpalů do děr znamená obrat a výhru Chomutova. Jsme smutní.

Je čas na kouzelné kartičky! Každý hráč dostal od coachů kartičku s hráčem z MLB. Instrukce zněly jasně! Vyspat se s kartičkou pod polštářem pro získání potřebné síly od hráčů z “mejždr”.


Třetí hrací den. Druhé kruté ranní vstávání. A první zápas dne hned v 8:30. Na řadě jsou boje o 10.-12. místo. Jdeme změřit síly s Tempo Titans. Do zápasu nastupujeme s promíchanou sestavou. Začínáme ale vlažně. Pak se trochu probereme a dostáváme se do “tempa”. Chytáme, pálíme, běháme. Hra odsejpá. Další těsnější prohra. Jsme v pohodě, protože za tento výkon co tým předvádí, se fakt nestydíme. Prostě jíme málo masa a špenátu :)

Poslední zápas - Sabat, chceme fakt vyhrát, děti by si to zasloužily. Vysíláme Julču na los - vyhrává - chceme být hosté, protože rozjedeme pálku. Pálíme, ale soupeř zahraje 3 rychlé auty. Pálí soupeř, ale my zahrajeme 3 rychlé auty. V dalších směnách rozjíždíme pálku, běháme pro body, hrajeme outy s přehledem. Vyhráváme 13:8. Dohrávka zápasu. Musíme to udržet. Hrajeme 2 rychlé outy. Vítězství je na dosah. Přichází hit, další hit, error…začínáme zmatkovat, přehazovat…zahrát poslední out nám nejde. 3. out se nám podaří zahrát až za stavu 13:13. Remíza - konec zápasu.

Se Sabatem máme dělené 11.místo.




Tahle partička, která na MČR v Chomutově bojovala, si opravdu zaslouží velký respekt za to, že nic předem nevzdala. Děti hrály, jak nejlépe uměly. Věříme, že na ně titul v budoucnu čeká. Teď to byla jenom zkouška. 


Díky patří - Ádě (10let), Nele (9let), Matějovi (9let), Mikymu (9let), Bertíkovi (10let), Fílovi (9let), Honzíkovi (9let), Julče (9let), Vojtovi (9let), Šimonovi (9let) a Vítkovi (8let) 

Děkuji i trenérům - Petrovi, Martinovi, Soně, Dáše a Máše

Poslední díky i našim fanouškům rodičům...


#myJsmeMiners #rubejUhli #diraVeZdiTunel #MinersFamily

Petr Tománek #77, Martina Barochová #2