VŠECHNY ČLÁNKY

U11 se v kvalifikaci na ČBP nevzdali

Uplynulý víkend se Miners U11 popraly v kvalifikaci na Český baseballový pohár. V areálu Sokolu Hluboká se setkali s Tempem Praha, Sabatem Praha, Plzní a Hlubokou. Očekávání byla rozporuplná, hráči Miners ještě nebyli po zimní zápasové přestávce sehraní a uplynulé dva roky kovidových komplikací se velmi podepsaly na týmové souhře i individuálních výkonech. Jak trenéři, tak fanoušci byli zvědaví, co je čeká. 

První zápas s Plzní ale ukázal, že Miners U11 umí bojovat. Otočili skóre v poslední směně, zvítězili 8:5 a mohli se těšit na další týmy. 



Další zápas se Sabatem byl napínavý, Sabat byl velmi překvapen výkonem Miners a dlouho nebylo jasné, jak to dopadne. Sabat ale postupně navyšoval skore a nakonec zápas skončil 13:6 pro Sabat. 

Bohužel do dalšího dne Miners přišli o své želízko v ohni, Ondřej Labuť se při tréninku zranil a nemohl nastoupit ani jako nadhazovač ani na jiný post. Bylo tedy nutné zcela přepsat dosavadní plány a zařadit mezi nadhazovače i hráče z U10. Situace to byla nelehká, jelikož Miners čekali dva favorité - Tempo a Hluboká.

S Tempem zahráli Miners vyrovnané utkání, chyběli drobnosti a především již zmíněný nadhazovač. Náhradníci však udělali maximum a výsledek Miners Tempo 1:6 ukazuje, že šlo o tvrdý souboj. Tentokrát stálo štěstí na straně Tempa. 

Pokud bychom u posledního zápasu vzali v úvahu jen výsledek Miners - Hluboká 2:18, vypadalo by to jako vraždění neviňátek. To bychom se však výrazně spletli. Miners měli několikrát plně nabito - obsazené všechny mety, bohužel, selhali v koncovce. Byli Hluboké, která nastupovala jako jasný favorit, zdatným soupeřem a co je nejdůležitější, bojovali do poslední směny, do poslední minuty. Zápas to byl těžký především psychicky a Miners obstáli. Ač ukáplo pár slziček, bylo za co chválit. 

Hlavní trenér Martin Kučera k turnaji řekl: "Přestože jsme do finále ČBP nepostoupili, nemáme se za co stydět. Hráči nás vesměs překvapili, a to nejen hrou v poli, ale především svou týmovostí. Dříve nesourodý tým se nyní jeví jako fajn parta, která umí zabrat. Jednotlivci, kteří ještě vloni zápasy vzdávali a dohrávali jen na oko, dnes hrají jeden pro druhého. Jsme rádi, jak hráči z U10 kvalitně doplňují U11. Velkou radost nám dělají i nadhazovači, kteří odvedli v turnaji velmi dobrou práci. Víme samozřejmě, že je co zlepšovat, ale celkově tento turnaj hodnotíme velmi pozitivně, odvedli jsme kvalitní hru a byli jsme pro soupeře zdatným protivníkem. Těšíme se na Mistrovství ČR B."