VŠECHNY ČLÁNKY

Winter Camp v Nymburku po deváté

Uplynulý víkend patřil tradičnímu soustředění ve sportovním centru v Nymburku, kam se už po několikáté rádi vracíme.  Nacházíme zde skvělé zázemí a vybavení a od letošního roku máme možnost využívat dvě pálkařské klece  a nadhazovací stroj patřící Národnímu baseballovému programu. Moc děkujeme za tuto možnost.  


PÁTEK 

Jako rozehřátí po obědě jsme postavili v tělocvičně klec  a poté v hale zahájili soustředění klasickou rozcvičkou. Následovaly tréninky pole, nadhozu a catcherování. Na odpolední blok nás přijel podpořit reprezentant ČR Tomáš Ondra, který se postaral o tréninkovou jednotku pro nadhazovače. Zbytek dětí byl rozdělen do dvou skupin – jedna skupina na pálce, druhá v poli. Děvčata čekal nadhoz až v sobotu, a tak si společně s “nenadhazovači” a “necatchery” daly dvě tréninkové jednotky pálky. 


Po večeři jsme se rozdělili na mladší a starší skupinu. Mladší měla v bazénu testy a poté saunu, starší odpočívali ve vířivce. 


SOBOTA 

Budíček, snídaně a na značky. V 9 jsme začali dopolední program, na který dojeli rovnou 4 trenéři, z toho 3 nové tváře. Náš atletický trenér Karel Kuklík otestoval hráče v disciplínách jako sprinty, skoky do dálky atd. Váženými hosty byla Michaela Kuchařová, která měla na starosti softballové hráčky na nadhozu a její manžel Curtis di Salle a jeho kamarád Ruben Manriquez. Rodilí Venezuelané, kteří předávali své zkušenosti na pálkařských stanovištích. 



Po obědě nás čekaly další 4 hodiny nabité trénováním. Opět jsme střídali pálkařské a polařské jednotky, od 15 hodin jsme navíc přidali posilovnu, kde jsme hráče otestovali a se staršími jsme projeli i mobilitu kyčlí, ramen, rovnováhu a další potřebné cviky. 


Jako večerní program si skupinky prohodily bazén a vířivku. Poté nás čekala ještě poslední část bloku, a to videorozbory švihů.  


NEDĚLE 

Ani jsme se nenadechli a přišel poslední den. Letos jsme se rozhodli klece ještě nechat a využít i ranní blok na pálku. Na nějakých hráčích už byla vidět únava, ale všichni se s tím poprali skvěle a i třetí den soustředění jsme mohli vidět krásné kontakty, a to nejen v klecích, ale i vedle v hale, kde jsme hráli t-ball. Zakončení campu proběhlo shrnutím celého víkendu, úklidem haly, odnosem materiálu a obědem.  


Velký dík patří všem hráčům, kteří makali celý camp (s klidným srdcem můžeme říci, že nebyl nikdo, kdo by jednotky flákal, pozn. aut.). Našlapaný víkend zvládli skvěle a až na pár drobností, můžeme být s jejich výkonem velice spokojeni. Další velké díky patří trenérům, kteří si na soustředění vyhradili čas a také  naším cenným návštěvám, jak nováčkům, tak stálicím.